Bratia v zbroji: Špeciálne sily Azerbajdžanu, Turecka a Pakistanu majú prvé spoločné vojenské cvičenie (VIDEO)
16 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Jednotky špeciálnych síl z Azerbajdžanu, Turecka a Pakistanu sa zúčastnili spoločného výcviku v oblasti strelných zbraní v rámci prvého medzinárodného cvičenia týchto troch národov. Cvičenie má trvať týždeň, do 20. septembra, informuje portál RT.




Vojaci boli natočení v Azerbajdžane ako strieľajú z ručných zbraní a granátometov. Podľa ministerstva obrany v Baku tieto cvičenia posilnia spoluprácu medzi týmito troma väčšinovo moslimskými národmi.

"Hlavným účelom cvičenia ... je zlepšiť interakciu medzi jednotkami, ako aj výcvik operácií v mierových a vojnových podmienkach," uviedlo ministerstvo podľa moskovskej tlačovej agentúry TASS.
Pakistan sa pridal prvýkrát

Vojenské sily Azerbajdžanu a Turecka, dvoch susedných krajín, vykonávajú pravidelné spoločné manévre. Pakistan je však novým prírastkom k dvojici krajín, ktoré sa často označujú ako „jeden národ, dva štáty“.

Taliban našiel v prázdnych budovách Kábule Plzeň aj Becherovku. "Našli naše tajné zbrane!" myslia si Česi
Členovia radikálneho hnutia Taliban urobili pri prechádzaní narýchlo opustených budov v Kábule mimoriadny objav. V jednej z nich našli desiatky fliaš alkoholu. Islamisti tvrdia, že je to sklad exministra zahraničia. Ten to odmieta a ukazuje na... Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Azerbajdžanský generálporučík Hikmat Mirzajev na ceremónii pred začiatkom cvičenia poďakoval ozbrojeným silám Turecka a Pakistanu za pomoc počas 44-dňovej vojny o Náhorný Karabach v roku 2020.
Priatelia a bratia

„Azerbajdžan, Turecko a Pakistan sa zapísali do histórie ľudstva ako blízki priatelia a bratia. Jadrom týchto vzťahov sú úzke väzby medzi našimi národmi,“ povedal podľa tureckej agentúry Anadolu financovanej štátom.

„Dnes je spolupráca medzi našimi krajinami vo všetkých oblastiach na najvyššej úrovni. Prijímajú sa dôležité opatrenia na ďalšie posilnenie a rozvoj našich vzťahov s cieľom zaistiť bezpečnosť regiónu a ľudí,“ dodal Mirzajev.

WHO mení kurz: "Cieľ - imunizácia obyvateľstva – ťažko dosiahnuteľný"
15 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová