Okolie Žiaru nad Hronom je o niečo nebezpečnejšie! Prečo? Lebo medveď
14 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

 Polícia v Žiari nad Hronom prijala oznámenie, že bol videný medveď! V blízkosti nemocnice, na kukuričnom poli, ktoré sa nachádza za nemocnicou. Polícia okamžite konala a vydala na sociálnej sieti pre občanov upozornenie, aj so žiadosťou, aby v prípade spozorovania zvieraťa, okamžite informovali linku 158.


S medveďmi sa ako keby v tomto roku roztrhalo vrece. Šelmy sú odvážnejšie a zdá sa, že ich je aj podstatne viac, ako inokedy. Macov láka už nielen odpad v smetných košoch. Niektorí prespávajú aj pred domami na koberčekoch. Toho, zo včera (13.9), v okolí Žiaru nad Hronom zlákalo kukuričné pole, ktoré je priamo za nemocnicou.
Hliadky polície lokalitu monitorujú

"Polícia v Žiari nad Hronom prijala oznámenie o výskyte medveďa na poliach za nemocnicou. Nachádzajú sa tam kukuričné polia, kde sa môže šelma pohybovať," píše sa na stránke Polícia - SR Banskobystrický kraj.
Prostredníctvom sociálnej sieti informujú, že hliadky lokalitu monitorujú, o prípade bol okamžite vyrozumený aj odborný pracovník, špecialista na medveďa hnedého. Zároveň žiadajú občanov, aby sa v uvedenej lokalite z bezpečnostných dôvodov nepohybovali a v prípade, ak zviera spozorujú, aby okamžite volali na linku 158!

Predpoveď počasia pre Slovensko na utorok 14. septembra
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR