OĽaNO si presadilo Záborskú za splnomocnenkyňu pre ochranu slobody vierovyznania
08 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Anna Záborská (OĽANO) bude splnomocnenkyňou vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia. Vláda ju v stredu počas svojho rokovania vymenovala do tejto funkcie.


Post má vzniknúť na základe programového vyhlásenia vlády, v ktorom sa píše, že "vláda SR si uvedomuje rastúcu závažnosť problému porušovania slobody myslenia, svedomia a náboženstva vo svete. Preto aktívne podporí participáciu na aktivitách medzinárodného spoločenstva prostredníctvom Medzinárodnej aliancie na podporu náboženskej slobody". Záborská funkciu bude vykonávať od stredy.

Spolu s návrhom na vymenovanie splnomocnenca sa na rokovanie vlády predložil návrh Štatútu splnomocnenca vlády SR pre ochranu slobody vierovyznania alebo presvedčenia, ktorý bližšie upravuje postavenie a rozsah oprávnenia splnomocnenca. Splnomocnenec má vykonávať funkciu bez nároku na odmenu.

„Katastrofa“: Jozef Mikloško na stretnutie s pápežom ísť nemôže. Iba test mu na to nestačí!
O pár dní k nám príde pápež František, za ktorým vraj môžu ísť všetci, teda zaočkovaní aj nezaočkovaní. Bývalý podpredseda federálnej vlády Jozef Mikloško ale tvrdí, že to nie je pravda. Jeho, nezaočkovaného, totiž k nemu pustiť... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik