Ďalší príbeh ako z hororu: Dievčaťu pred operáciou obličky, odmietli poslať sanitku!
07 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Nielen ľudia, ale aj naše zdravotníctvo je choré. Prakticky každý týždeň sa objavia na sociálnej sieti zážitky ľudí z pobytu u lekára či v nemocnici. Žiaľ, väčšina z nich je s negatívnym podtónom.


Ľudia sa vo svojich príbehoch z nemocničného prostredia sťažujú buď na neochotu zdravotníckeho personálu, alebo na zlé ošetrenie či nútenie k testom. Na sociálnej sieti v profile Nekŕmte nás odpadom sa však objavil status, v ktorom nahnevaná žena kritizuje dispečing Záchrannej služby, ktorý odmietol k jej dcére poslať sanitku.
Načo si platíme zdravotné poistenie, keď vám aj v akútnych prípadoch odmietnu pomoc?

Nahnevaná a zúfalá žena v statuse píše, že 4.9.2021 o 10.02 volala pre dcéru záchranu službu č. 112 z Bratislavy-Vrakuňa. „Dcéra mala totiž ukrutné bolesti v podbrušku, nebola schopná chôdze. Zo strany záchrannej služby nám bola odmietnutá sanitka a bolo nám povedané, aby dcéra išla na vyšetrenie,“ opisuje nahnevaná žena a dodáva, že jej dcéra je pred operáciou obličky, je veľmi slabá a neschopná chôdze.



„Nakoľko auto nevlastníme, bola som nútená požiadať susedu, ktorá dcéru odviezla do nemocnice a v kritickom stave bola okamžite hospitalizovaná,“ píše ďalej šokovaná žena, ktorú by na základe tejto negatívnej skúsenosti zaujímalo, komu vlastne slúži zdravotníctvo. „Načo si platíme zdravotné poistenie, keď vám aj v akútnych prípadoch odmietnu pomoc. Samozrejme túto negatívnu skúsenosť budeme riešiť cez Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,“ uzatvára svoj status rozhnevaná žena.

Škandál: V nemocnici odmietli ošetriť od bolesti kričiace 7-ročné dieťa lebo nemalo test! Tvrdí doktor Janco
Slovenské zdravotníctvo je choré. Nie však doslovne, ale mentálne. A postaral sa o to nie koronavírus, ale ľudia, ktorí tento rezort vedú a tiež niektorí, ktorí v ňom aj pracujú. Svedčí o tom aj príbeh, ktorý na sociálnej sieti zverejnil doktor... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik