B. Gröhling: Myslím si, že niektoré VŠ budú posúvať začiatok akademického roka
07 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) si myslí, že niektoré vysoké školy (VŠ) budú posúvať začiatok akademického roka 2021/2022. Uviedol to v rozhovore pre TASR s tým, že si budú rovnako samostatne nastavovať aj podmienky v rámci internátov.


COVID automat pre VŠ sa podľa šéfa rezortu školstva nastavoval s ohľadom na to, aby sa čo najdlhšie realizovalo prezenčné vyučovanie. "V rámci hybridného vyučovania, ktoré sa aj prezentuje zo strany vysokých škôl, je to nastavené tak, že pri určitých fázach - tých vyšších - nebude môcť byť 1000 ľudí na prednáške prezenčným spôsobom, ale prednáška bude prebiehať dištančným spôsobom," poznamenal minister školstva. Ako dodal, čo sa týka seminárov alebo cvičení, bude to nastavené tak, aby sa mohli konať prezenčne.

Organizácia a prevádzka VŠ bude v réžii samotných škôl. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR však odporúča, aby štúdium prezenčnou formou bolo umožnené tam, kde to epidemiologická situácia dovoľuje. V prípade, že sa niektorý okres dostane do inej farby podľa COVID automatu, situácia sa prehodnotí.

Koniec veľkej "lásky" medzi Sme Rodina a OĽaNO? Vyháňa Kremský z vlády Kollárovcov?
Asi všetci pamätáme tlačové správy, keď predseda strany a bývalý premiér Igor Matovič stál po boku Borisa Kollára, predsedu strany Sme Rodina a symbolicky sa poklepkávali po pleciach, akí sú si verní. Dnes je všetko inak. Sme Rodina, podľa toho, čo... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová