Bratislava: Na Šrobárovom námestí vznikne bezbariérový zelený verejný priestor
04 | 09 | 2021 I TASR

Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke má vzniknúť nový bezbariérový zelený verejný priestor.


Okrem novej zelene má byť zrekonštruované verejné osvetlenie, doplnený mestský mobiliár vrátane lavičiek, smetných košov i stojanov na bicykle. V rámci prvej etapy má byť opravené tiež oplotenie pri Základnej škole Černyševského, pribudne aj nové workoutové ihrisko.

"Charakter územia sa nemení, naopak, dochádza k jeho obnove a funkčnému obohateniu. Oceňujeme, že vznikne moderné námestie a jeho okolie, bez bariér, s dôrazom na viac zelene, doplnené o prvky na cvičenie a najmä v spolupráci s obyvateľmi, ktorí v lokalite žijú," skonštatoval miestny poslanec Pavol Škápik.
50 nových stromov a výbeh pre psov

Súčasťou projektu je odstránenie pôvodných spevnených plôch, pozostatku základových konštrukcií pôvodného objektu, rekonštrukcia a rozšírenie spevnených plôch. Ale tiež revitalizácia vegetačných plôch, doplnenie 50 nových stromov, výmena mobiliáru či výbeh pre psov.

Mestská časť v tejto súvislosti spustila verejnú súťaž na zhotoviteľa. Odhadovaná cena prvej etapy prác na námestí a jeho okolí je takmer 170.000 eur, financovaná bude aj z prostriedkov Úradu vlády SR. Na revitalizáciu priestoru námestia dostala samospráva dotáciu 200.000 eur.

"Toto je len jedna zo zmien v rámci verejného priestoru. Ďalšími budú napríklad tohtoročné opravy chodníkov, výtlkov alebo rekonštrukcie detských ihrísk," podotkol Škápik.

Mesík: základ je nedostať sa do nemocnice a nenaraziť tam na „čivavu“. Koho tým asi myslel?
Koho asi tak môže myslieť MUDr. Mesík pod zlomyseľným pomenovaním „čivava“? Lekár prináša najnovšie informácie zo sveta liečby Covidu. Na svete je nový protokol I-MASK+ a Mesík ho prináša. Upozorňuje, že je nebezpečné dostať sa do rúk našim... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Petra Demková