Kerry: Čína je pri riešení klimatickej krízy kľúčová
02 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Čína musí rozvinúť svoje úsilie o zníženie uhlíkových emisií, aby pomohla zastaviť globálny nárast teploty. Vo štvrtok to uviedol americký vyslanec pre problematiku zmeny klímy John Kerry, ktorý je na návšteve Číny. Informovala o tom agentúra AP.


Ministerstvo zahraničných vecí USA uviedlo, že Kerry na virtuálnom stretnutí čínskemu vicepremiérovi Chan Čengovi povedal, že "neexistuje" žiadny spôsob, ako by svet mohol vyriešiť klimatickú krízu bez "plného zapojenia a odhodlania" Číny.


Čína, ktorá je najväčším producentom emisií oxidu uhličitého, je zodpovedná za zhruba 27 percent celosvetových emisií skleníkových plynov. Druhé v poradí sú Spojené štáty.


R. Mikulec: Ukázal prstom kto stojí za protestami
Protesty, ktoré sa konali v stredu (1. 9.) v Bratislave a Košiciach ukázali, kto za nimi stojí a najmä, že nejde o nič iné, ako o hrubé zneužívanie frustrácie občanov na politické ciele opozície. Pre TASR to uviedol minister vnútra Roman Mikulec... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Kerry momentálne rokuje vo východočínskom prístavnom meste Tchien-ťin o zintenzívnení úsilia udržať zvyšovanie teploty výrazne pod dvoma stupňami Celzia s cieľom čo najviac sa priblížiť hodnote 1,5 stupňa v porovnaní s teplotou v období pred industrializáciou.


Vzťahy medzi Washingtonom a Pekingom sa v posledných rokoch výrazne zhoršili v súvislosti s viacerými záležitosťami vrátane obchodu, ľudských práv či technológií, pripomína AFP. Obe strany však označili klimatickú krízu za oblasť možnej spolupráce po rozhodnutí prezidenta USA Joea Bidena znova pristúpiť k parížskej klimatickej dohode.


Považská Bystrica dbá na bezpečnosť obyvateľov
Novú svetelnú signalizáciu uviedli do prevádzky na ceste II/517 na Ulici M. R. Štefánika v Považskej Bystrici. Semafor na priechode pre chodcov v blízkosti miestnej základnej umeleckej školy (ZUŠ) má zvýšiť bezpečnosť, informovala vo štvrtok TASR... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR