Dvaja blázni: Heger očakáva vysvetlenie a Mikulec hovorí o vysokom morálnom kredite Kovaříka
31 | 08 | 2021 I Petra Demková

A keď už sme si mysleli, že vrcholoví predstavitelia štátu sa už viac strápňovať nemôžu, prišli s komentármi k veľkému prepúšťaniu väzňov minister vnútra Roman Mikulec a premiér Eduard Heger. Ako dvaja blázni.


Verejnosť obšťastnili svojimi perlami ducha na sociálnej sieti.

„Ďakujem!“ píše na Facebooku Mikulec. „Vážim si rozhodnutie Policajného prezidenta. Vážim si to, že pristúpil k takémuto kroku napriek tomu, že som, rovnako ako on, presvedčený, že sa nedopustil žiadneho protiprávneho konania. Moju dôveru má a vždy mal. Skutočnosť, že sa rozhodol z funkcie odísť preto, aby chránil česť a dôveryhodnosť Policajného zboru, svedčí o jeho vysokom morálnom kredite, snahe chrániť Policajný zbor a ísť príkladom pre jeho príslušníkov.

Vnímam toto rozhodnutie ako skutočné štátnické gesto a vážim si Petra Kovaříka aj ako prezidenta Policajného zboru, aj ako človeka. Vážim si jeho rozhodnutie o to viac, že mám zásadné pochybnosti o obvinení, ktoré mu bolo vznesené a som presvedčený, že toto obvinenie bolo účelové,“ uzavrel minister vnútra.

Premiér Heger prekvapil ešte viac. On čaká vysvetlenie.

Čakám vysvetlenie,“ napísal dôležito. „V tejto chvíli nebudem komentovať kroky generálnej prokuratúry. Očakávam však, že prokuratúra v rámci zákonných možností dostatočne vysvetlí svoje konanie,“ dodal.