Skvelá správa izraelských vedcov: Ľudia, čo prekonali COVID-19, majú vyššiu imunitu ako zaočkovaní
30 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Izrael sa zmieta v ďalších problémoch s COVID-19. Hoci sú percentuálne najzaočkovanejšou krajinou, počet novo nakazených stále stúpa. A to aj s vážnymi následkami. Tamojší vedci sa preto usilujú zistiť, čo sa deje. A prišli so zaujímavým zistením.


Očkovanie proti COVID-19 malo byť jedinou a najväčšou spásou proti pandémii. Ako sa však ukazuje, nie je. Ešte stále len experimentálne vakcíny majú podľa vedcov nižšie účinky ako prirodzená imunita. Informuje o tom aj portál agentúry boomberg.com, podľa ktorého ľudia, ktorí sa zotavili z COVID-19 počas jednej z predchádzajúcich vĺn pandémie, čelia nižšiemu riziku nakazenia sa delta variantom než tí, ktorí dostali dve dávky vakcíny od spoločnosti Pfizer a BioNTech.
Riziko nákazy delta variantom po očkovaní bolo 13-krát vyššie ako po prekonaní choroby

Najväčšia analýza porovnávajúca prirodzenú imunitu, získanú z predchádzajúcej infekcie, s ochranou poskytovanou jednou z najúčinnejších vakcín, ktoré sa v súčasnosti používajú, ukázala, že reinfekcie sú oveľa menej časté u tých, ktorí už Covid prekonali. Dokument od izraelských vedcov je teda v kontraste k predchádzajúcim štúdiám, ktoré ukázali, že imunizácia vakcínou ponúka lepšiu ochranu ako predchádzajúca infekcia. Aj keď tieto štúdie neboli robené na variant delta.

„Výsledky sú teda dobrou správou pre pacientov, ktorí už úspešne prekonali COVID-19. Ľudia, ktorým boli podané obe dávky vakcíny Pfizer-BioNTech, mali takmer šesťkrát väčšiu pravdepodobnosť prenosu infekcie delta a sedemkrát väčšiu pravdepodobnosť symptomatického ochorenia ako tí, ktorí sa z covidu zotavili,“ vyplýva zo štúdie izraelských vedcov zverejnenej na zdravotníckom portáli medRxiv. Štúdiu na svojom profile podporuje aj doktor Peter Lipták.

Mesík: Štúdia izraelských vedcov je naozaj zaujímavá. TOTO by ste ale nečakali
Veci, ktoré sa dejú v Izraeli v súvislosti s nákazou zaočkovaných ľudí sa zrejme neočakávali, no sú tvrdou realitou. Očkovanie proti koronavírusu jednoducho nefunguje. Ukazuje sa totiž, že urýchlené používanie ešte stále experimentálnych vakcín... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Táto analýza ukázala, že prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciami, symptomatickými ochoreniami a hospitalizáciou kvôli variantu delta,“ uviedli okrem iného izraelskí vedci. Analýza tiež ukázala, že ochrana pred predchádzajúcou infekciou po očkovaní časom klesá. „Riziko nákazy delta variantom po očkovaní bolo 13-krát vyššie ako riziko vzniku druhej infekcie, keď sa pôvodné ochorenie vyskytlo v januári alebo februári tohto roka,“ skonštatovali vedci.

Ochrana pred COVID-19 bola posilnená aj podaním jedinej očkovacej látky osobám, ktoré boli predtým infikované. Dlhodobý prínos posilňovacej dávky očkovania, ktorá sa v Izraeli začala len nedávno, zatiaľ nie je známy. Údaje od izraelských vedcov boli uverejnené ako článok pred tlačou na serveri medRxiv a zatiaľ neboli preskúmané inými vedcami.

Lipták varuje: Vezmime si príklad z Izraela. Nefunguje to!
Očkovanie proti koronavírusu má v Izraeli doslova šialené výsledky. Čím viac sa tam očkuje, tým je to horšie. Naši „odborníci“ to ale akosi nechcú vidieť. Prečo? Prečo hádžu našich ľudí ako obetných baránkov „vede“, respektíve farma firmám, ktoré... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik