Remišová si vydupala svoje. Matovič stiahol chvost a štátna tajomníčka Kumanová odchádza
25 | 08 | 2021 I Aneta Leitmanová
Vicepremiérka Veronika Remišová si vydupala svoje. Z postu štátnej tajomníčky ministerstva kultúry bola odvolaná Zuzana Kumanová. Na jej miesto vláda vymenovala Vieru Leščákovú. Informáciu priniesla TASR.

Remišová stiahla Kumanovú preto, lebo bývalá štátny tajomníčka v straníckom spore o moc subjekte Za ľudí podporuje ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Kumanová bola prvým významným zástupcom slovenských Rómov vo vláde. Na rokovaniach kabinetu neraz zastupovala nekompetentnú ministerku Natáliu Milanovú, ktorá je z neznámeho dôvodu chránenkyňou bossa OĽANO.

Odvolanie Kumanovej opäť prispeje k zosmiešneniu Slovenska na medzinárodnom fóre. Štátna tajomníčka sa totiž stala obeťou dvoch škriepnych ministeriek Remišovej a Kolíkovej. Kumanová bola nielen kompetentnou štátnou tajomníčkou, ale mala aj autoritu v domácej a medzinárodnej rómskej komunite. Po dnešku teda Slovensko utrpí ďalšiu hanbu doma aj vo svete.

"Pani Kumanovú mám rád, myslím si, že je to veľmi šikovný človek, ale rovnako musím povedať, že mám rád Vierku Leščákovú. Takže si myslím, že veľmi dobrú štátnu tajomníčku strieda veľmi dobrá štátna tajomníčka,“ povedal Matovič. Tvrdí, že nebude vstupovať do nominácie strany Za ľudí a rozhodnutia jej predsedníčky Veroniky Remišovej, ktorá výmenu iniciovala. "Koaličná dohoda hovorí jasne o tom, že si nekádrujeme navzájom nominácie,“ upozornil Matovič. Dodal, že personálnu zmenu odsúhlasili všetci prítomní ministri na vláde.

Matovič a celá vládna koalícia však porušuje ústavu, pretože základný dokument štátu nepozná ani inštitút koaličnej dohody, ani koaličnej rady. Ak sa členovia vlády pri hlasovaní rozhodujú neústavným dokumentom, konajú v rozpore s platným právnym poriadkom.

Fico: Mám ho v paži, celého Sulíka. Keď to nechce robiť, nech ide od toho preč! (VIDEO)
Expremiér Robert Fico je statný rétor. No to, ako tentoraz naložil Čaputovej, Hegerovi, Sulíkovi a celej vláde, je politický a rétorický unikát. Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik