Beulosová: Európa má smolu, nesvojprávne bábky USA pomáhajú ničiť svet
25 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Afganci majú tak ako mnohí pred nimi smolu, že majú obrovské nerastné bohatstvo a strategickú polohu. A Európa má zase smolu, že na jej čele sú nesvojprávne bábky USA, ktoré im pomáhajú ničiť svet." Anna Belousovová


Otázky. Kladie ich Anna Belousovová v príspevku na sociálnej sieti a ostávajú otvorené. Odpovede si môže doplniť každý sám alebo počkať na reakcie niektorých politikov a možno aj komediantov, ktorí sú zvyknutí hodnotiť názory iných. A hlavne, ak sú tie názory iné, ako tie ich.

"Heger tvrdí, že teraz nie je čas na politické diskusie o počtoch utečencov, ktorých príjeme z Afganistanu, pretože momentálne ‘my sme vo fáze záchrany životov’ Afgancov, ktorí spolupracovali s našimi vojskami," píše Belousovová. A pýta sa: Akí my? My sme spôsobili to, čo sa teraz deje v Afganistane? My sme podhodili Afgancov Talibanu? My sme mesiace dopredu rokovali s Talibanom o ochrane svojich záujmov?

Takto nie, pán expremiér (Eduard Chmelár)
Komentár Eduarda Chmelára (Facebook/status) Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Spojené štáty americké podrazili všetkých svojich partnerov

"Nie, vážený pán bábkový premiér Heger. To sme neboli my," odkazuje Hegerovi Belousovová. "To boli Spojené štáty americké!" Vysvetľuje. A dodáva, že tie podrazili všetkých svojich partnerov, ktorých zatiahli do ďalšieho vojnového dobrodružstva, tentokrát v Afganistane. A znovu majú za nich znášať negatívne následky ich politiky vojnových štváčov ostatní.
Európa bude čeliť novým náporom migrantov

Podľa Belousovovej sa Spojené štáty americké chránia tvrdou protimigračnou politikou a Európa bude čeliť novým náporom migrantov, tentoraz z Afganistanu. A pýta sa opäť: Nabudúce zase odkiaľ? Kde položia svoju labu nabudúce títo vojnoví štváči? A vždy budeme prijímať migrantov - obete politiky USA - do Európy?
V mene čoho? Pokryteckej lásky k blížnemu? A naši vlastní občania pre túto vládu pokrytcov nie sú blížni?
My všetci sme pre vládu len ovce, ktoré treba ostrihať z daní a kresťanskú lásku k blížnemu budeme preukazovať cudzím dovtedy, kým nám našu domovinu niekto definitívne ukradne?

Dag Daniš: Čakajú nás dramatické časy, vojna v polícii, žiadna kolektívna imunita a Afganistan
"Čakajú nás dramatické časy. Otázka dňa bude nudnejšia, ale dôležitejšia a zložitejšia: či sa na Slovensku potláča zločin zákonným spôsobom a v medziach práva. Alebo len tak, ako sme boli zvyknutí – politicky a inkvizične. V klanovom štýle ‘naši’... Čítať ďalej
24 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová