Žaloba priamo na Bidena. Muž poslal úradom 1500 strán dôkazov
23 | 08 | 2021 I Petra Demková

Muž, ktorý žaluje Bidenovu administratívu kvôli povinným rúškam, poslal 1500 stranovú odpoveď úradom po tom, ako sa pokúsili jeho žalobu zmiesť zo stola. Doložil množstvo dôkazov, článkov i výstrižkov z novín o tom, že rúška sú neúčinné.



Muž chce svoju odpoveď predniesť aj ústne

Informácie prináša portál yahoo.com. Muž, ktorý žaluje USA kvôli nariadenej povinnosti nosiť rúško povedal, že sa bude pred federálnym sudcom usilovať o ústne prednesenie svojej odpovede. Lucas Wall podal úradom 1 500-stranovú odpoveď po tom, ako sa Bidenova administratíva snažila jeho žalobu zamietnuť. Wall tvrdí, že rúško nemôže nosiť zo zdravotných dôvodov. Podal žalobu na federálny súd na Floride. Požiadal aj Najvyšší súd o predbežné opatrenie. Sudca Clarence Thomas však jeho žiadosť zamietol.
Američania musia mať svoje právo voľne dýchať

Cestovateľ Wall zverejnil 218 dôkazov vrátane lekárskych štúdií, novinových výstrižkov a blogov na obhajobu svojich tvrdení. Svoju obrovskú právnu odpoveď, ktorou podporuje svoje argumenty, že povinnosť nosiť rúško sú protiústavná, podal v stredu uplynulého týždňa.

„Bude potrebné urobiť právne kroky, aby sa zabezpečilo, aby sa už Američania nemuseli vzdať svojho práva voľne dýchať, ako podmienky pre využívanie verejnej dopravy,“ povedal Wall pre Insider.

Neuveriteľné: Štát šikanuje občanov aj na pošte
Slovensko začína pripomínať krajinu neobmedzených možností. Alebo skôr obmedzených ľudí? Vidieť to aj na príbehu, ktorý opísal Peter Daniel. Je naozaj zvláštny a hodný minimálne na zamyslenie sa. Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Vláda sa bráni. Žalovaný je Biden osobne

Wall žaluje priamo prezidenta Bidena. Ten je totiž podpísaný pod dokument – výkonný príkaz, ktorým sa povinné rúška nariadili. Povinnosť nosiť rúška v interiéroch a MHD je v USA teraz v platnosti do 18. januára.

Vláda minulý týždeň v návrhu, ktorým sa snažila zamietnuť Wallov súdny proces uviedla, že za rozhodnutia o povinných rúškach boli zodpovední lekári americkej obdoby Úradu verejného zdravotníctva a nie vláda. Vláda ďalej argumentuje, že Wallovo právo cestovať nebolo ohrozené. Čiastočne aj preto, že mohol kedykoľvek opustiť Floridu.
Wall žaluje aj letecké spoločnosti

Wall taktiež zažaloval sedem leteckých spoločností s tým, že ich nariadenia porušujú jeho práva. „Ak sú rúška účinné, prečo malo toľko pracovníkov TSA (agentúra pre bezpečnosť v leteckej doprave) pozitívny test na koronavírus?“ znie jeden z Wallových argumentov.

Vo svojom dokumente napísal: „Vláda plače, že moja sťažnosť je dlhá a plná faktov a dôkazov podporujúcich tieto skutočnosti. Ale nemajú žiadnu schopnosť pochopiť, z čoho boli vlastne obvinení. O tom svedčia ich argumenty, ktorými oponujú.“

Wallova argumentácia zahrňovala celkovo 115 článkov a vedeckých štúdií, podľa ktorých sú rúška neúčinné. Poznamenal, že vládni právnici predložili len sedem článkov, ktoré preukazovali ich účinnosť. Wall povedal, že „súd musí uprednostniť dôkazy, ktoré v drvivej väčšine diskreditujú politickú pozíciu amerického ÚVZ, ktorú sa pokúšajú ospravedlniť vedou“.

Ľ. Blaha: Žiadna veda, žiadna medicína, žiadne zdravotné dôvody. Iba TEROR
Aj na Slovensku máme očkovací teror. Či sa to niekomu páči, alebo nie, je to tak. Kto nie je zaočkovaný je zlý a treba ho čo najviac obmedziť. Čo na tom, že je zdravý. Nevadí, obmedzme ho! Proti takémuto niečomu je aj podpredseda Smeru-SD Ľuboš... Čítať ďalej
23 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik