Miliardové zisky farma firiem na vakcínach. Už nestačia dve dávky, potrebná je tretia. Budú aj ďalšie?
15 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnes už asi len málokto pochybuje o tom, že vakcíny proti COVID-19 sú v prvom rade jeden obrovský biznis. Až potom niekde, za dvomi kôpkami hnoja, je záujem o zdravie ľudí, ktorých farmaceutické firmy využívajú na otestovanie si experimentálnych vakcín.


To, že na ochranu proti koronavírusu nebudú stačiť dve dávky vakcíny sa vie už dlhší čas. Je ale viac ako pravdepodobné, že stačiť nebude ani dávka tretia, štvrtá... Naznačil to aj riaditeľ koncernu Pfizer, ktorého zisky sú doslova závratné. Analytici a investori podľa portálu cas.sk očakávajú, že tržby farmaceutických firiem Pfizer, BioNTech a Moderna v najbližších rokoch zvýši podávanie tretej, takzvanej posilňovacej dávky ich vakcíny proti COVID-19.
Jedným z dôvodov má byť údajne rýchle šírenie delta variantu nového koronavírusu

Takže už nie dve, ale plne očkovaní ľudia budú potrebovať ešte jednu dávku ich vakcín, aby boli chránení i naďalej, a tiež aj proti novým variantom koronavírusu, tvrdia farmaceutické firmy už niekoľko mesiacov. Tým sa ich mega biznis dostáva de úplne inej dimenzie. A že ich vakcíny, ako ukazujú skúsenosti z viacerých krajín, nezaberajú, respektíve neúčinkujú proti viacerým mutáciám COVID-19? No a čo, veď ide v prvom rade o biznis. Navyše, ak počet vlád, ktoré chcú starším ľuďom, a tiež ľuďom so slabou imunitou aplikovať aj tretiu dávku, sa neustále zvyšuje. Už sa tak totiž rozhodli v Čile, Nemecko či Izrael. A na rad prídu aj ďalšie štáty. Jedným z dôvodov má byť údajne aj rýchle šírenie delta variantu nového koronavírusu.

Na celej Covid histérii zarobí vakcinačný biznis za prvé dva roky 52 biliónov dolárov! Tvrdí Dalibor Stach (VIDEO)
Česká televízia zverejnila na konci zimy diskusnú reláciu. Podľa statusu Feriho Lešta zrejme vôbec nemala byť publikovaná. Jeden z diskutujúcich sa totiž vyjadroval o Ivermectine ako lieku na COVID-19 a kritizoval vakcináciu. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Použitie posilňovacej dávky od spoločností Pfizer a Moderna pre ľudí s oslabeným imunitným systémom schválila vo štvrtok i americká agentúra na kontrolu a reguláciu potravín a liekov FDA. Pfizer spoločne s nemeckým partnerom BioNTech a Moderna si na tržbách z predaja vakcín proti ochoreniu COVID-19 len v tomto a budúcom roku zabezpečili celkovo viac než 51 miliárd eur. Analytici prognózujú v roku 2023 tržby ďalších viac než 5,6 miliardy eur pre Pfizer/BioNTech a 6,5 miliardy eur pre Modernu predovšetkým z predaja posilňovacích dávok ich vakcín. Hodnota tohto trhu zrejme napokon o niečo klesne, keďže sa zvýši konkurencia zo strany ďalších firiem.

Iza Bela: Farmafirmy budú prichádzať s požiadavkou ďalších kôl očkovaní. Nejde o zdravie, ale o biznis!
„Bežná“ žena a nepísaná hviezda Facebooku Iza Bela sa zrejme prevtelila do pozície veštkyne. Ako v statuse priznáva, na to, že po Matovičovom testovaní príde na rad vakcinácia upozorňovala už vlani v októbri. Ba dokonca vraj tvrdila i to, že... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik