Po podpálení jedného očkovacieho centra v Poľsku, bude všetky strážiť polícia. Protesty pribúdajú
03 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Očkovacie centrá v Poľsku dostanú trvalú policajnú ochranu. Polícia reaguje na udalosti posledných dní. Odporcovia očkovania proti Covid-19 nedávno zaútočili na viaceré centrá. Reakcia prichádza po podpálení jedného očkovacieho centra.


K incidentu došlo v pondelok. Neskôr protestujúci podpálili aj miestne sídlo Úradu verejného zdravotníctva.


Informáciu podľa portálu Origo uviedol na tlačovej konferencii Mateusz Morawiecki. K podpáleniu očkovacieho centra došlo v meste Zamosc na východe Poľska. Podľa policajného hlásenia pri požiari nebol nikto zranený, po páchateľovi sa pátra.
V Poľsku sa v ostatnom období vyskytli incidenty rôznej závažnosti

V Poľsku sa v ostatnom období vyskytli incidenty rôznej závažnosti a na rôznych miestach. Napríklad 25. júla v obci Grodzisk Mazowiecki, blízko hlavného mesta museli policajti zasahovať kvôli skupine s názvom Poľské žlté vesty, ktorá sa označuje za protivládnu a kritizuje očkovanie proti koronavírusu.

Po incidente v Grodzisku Mazowieckom bol na pokyn ministra vnútra Mariusza Kaminského posilnený policajný dohľad nad očkovacími strediskami. "V dôsledku nedávnych udalostí by mala byť policajná ochrana poskytovaná nepretržite 24 hodín denne," uviedol podľa OIGO poľský policajný prezident Jaroslaw Szymczyk.

Výrobca vakcíny klamal, ohrozoval zdravie pacientov a podplácal lekárov a lekárnikov. Oplatilo sa!
Keď uvažujeme o etike v podnikaní, vždy musíme uvažovať aj o jej miere. Miera etiky v podnikaní hrá kľúčovú úlohu v reputácii podniku, najmä vo farmaceutickom odvetví. Dobré meno je devíza, ktorá je však veľmi krehká. Keď sa naruší krehkosť, tak... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Epidémia v Poľsku stagnuje

Epidemická situácia v Poľsku v súčasnosti nie je zlá. Za pondelok bolo zistených 91 nových nakazených, nikto v dôsledku Covid-19 nezomrel. Do pondelka bolo v Poľsku podaných takmer 34,5 milióna vakcín. A takmer 17,5 milióna ľudí, čo je viac ako polovica dospelej populácie, dostalo očkovanie jednou alebo dvojitou dávkou.

Minister zdravotníctva minulý týždeň vylúčil, že by očkovanie bolo povinné pre všetkých dospelých. Nevylúčil však zavedenie takejto povinnosti pre zdravotníckych pracovníkov. V Poľsku v súčasnosti nie je zákonom obmedzené využívanie rôznych služieb pre nezaočkovaných, informuje Origo.

Každý má svoje problémy. V USA majú problém určiť, kto je muž a kto žena
Pred niekoľkými rokmi by nás ani vo sne nenapadlo, že bude existovať spoločnosť, ktorá sa bude vážne zaoberať otázkou určenia pohlavia. To, čo je v našich končinách stále prirodzené, sa na základe určitých trendov stáva v USA jedným z najväčších... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik