Exšéfa finančnej správy Františka Imreczeho prepustili z väzby. Rozhodol o tom Lipšic.
30 | 07 | 2021 I TASR

Exšéfa finančnej správy (FS) Františka I. prepustili v piatok z väzby. Rozhodol o tom špeciálny prokurátor Daniel Lipšic príkazom, a to z dôvodu, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie jeho väzby. TASR o tom informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová.


"Špeciálny prokurátor dnes svojím príkazom rozhodol o prepustení z väzby obvineného Františka I. a obvineného Milana G., a to z dôvodu, že po vykonaní procesných úkonov v tomto týždni pominuli dôvody na ďalšie trvanie ich väzby. Obvinení sú trestne stíhaní za pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku a iné trestné činy v rámci veci známej pod názvom Mýtnik," objasnila hovorkyňa GP SR. Obvinení boli vo väzbe od 29. januára tohto roku.


Prečo vymazal Lipšic po 10 minútach komentár istej pani Zuzany? Povedala pravdu?
Zuzana Kalmanová adresovala Danielovi Lipšicovi komentár pod jeho príspevkom na Facebooku. Išlo o príspevok, v ktorom Lipšic odpovedal generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Tam sám o sebe hovoril ako o etalóne morálky a nezastaviteľnom... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Petra Demková

Podľa jej slov obvinený František I. sa k trestnej činnosti, ktorá sa mu kladie za vinu, priznal a úprimne ju ľutuje. Zároveň spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní na objasňovaní ďalšej závažnej trestnej činnosti. "Môžem potvrdiť, že dnes predpoludním bol klient prepustený z väzby krátko pred skončením jej základnej lehoty. Vo väzbe bol od 29. januára, pričom vyšetrovanie naďalej prebieha a na ďalších úkonoch sa bude zúčastňovať osobne alebo prostredníctvom svojho obhajcu," povedal pre TASR obhajca Františka I. Miroslav Ivanovič.



Počas akcie Mýtnik bol zadržaný a väzobne je stíhaný podnikateľ Jozef B. Zadržaný bol aj jeho brat Peter B. a Jana R. Jozefa B. zobral právoplatne do väzby Najvyšší súd SR 1. marca. U neho skonštatoval odvolací súd dôvody útekovej a kolúznej väzby. Petra B. prepustili z väzby v apríli.