Premiér Heger prevrátil kabát. Pred voľbami protesty podporoval, teraz ich odsudzuje! (VIDEÁ)
29 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ľudia, ktorí dnes prišli na protest boli spokojní. Bolo ich síce menej ako sa očakávalo a tak zrejme ani toto nebude vláde stačiť na zmenu svojej politiky. K slušnému protestu sa vyjadril aj premiér Heger. "Zabudol vôl, že teľaťom bol?"


 Čo sa ale naisto nepodarilo bolo vyslať vláde ešte väčší signál, že Slováci jej majú už plné zuby. Alebo žeby až tak nemali?
Vytrvať chcú až kým sa nenávidená vláda neporúča na odchod

Protest mal byť síce apolitický, medzi ľuďmi sa napriek tomu okrem Štefana Harabina objavili aj prívrženci extrémnej pravice a ľavice a tiež členovia ĽSNS.  Za rečníckym mikrofónom ale ani jeden z nich nevystúpil. „Harabina som rečniť počula, no nie cez mikrofón. Hovoril ľuďom niečo o tom, že Naď za to pôjde do basy,“ prezradila Renáta. Paradoxné je, že protest odsúdil premiér Eduard Heger, ktorý je pravou rukou šéfa OĽaNO Igora Matoviča. A kto nestratil pamäť ten si dobre pamätá ako burcoval ľudí počas protestov za vlády Smeru-SD. „Som znepokojený tým, čo som videl a čo sa deje v uliciach. Áno, každý má síce právo vyjadriť svoj názor, ale slušne a neobmedzovať tým druhých,“ alibisticky povedal na margo protestov predseda vlády.



Polícia síce nezakročila, no k dispozícii boli nielen „obyčajní“ policajti, ale aj ťažkoodenci. Tých protestujúci ľudia, okolo ktorých prešiel „kordón“ v čiernom oblečených kukláčov, vypískali. Medzi protestujúcimi sa dokonca hovorilo, že voči tým, ktorí budú za mikrofónom, sú pripravení zasiahnuť policajti. Protestujúci sa síce s pribúdajúcimi hodinami vytrácali domov, okolo 19.00 hod však ešte časť nespokojných ľudí blokovala premávku. Niektorí sa rozhodli, že v proteste vytrvajú až dovtedy, kým vláda Eduarda Hegera neodstúpi.



Centrum Bratislavy je úplne paralyzované. Protestujúci „odstavili“ sedem liniek MHD (VIDEÁ)
Slováci opäť zdvihli zohnuté chrbty, postavili sa na nohy a mohutným protestom pred Prezidentským palácom zablokovali dopravu. Bratislavské centrum skolabovalo a ochromená bola celá doprava. Tisícky ľudí v uliciach trúbi, píska a volá protivládne... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik