Ján Baránek: "Šialený nezmysel! Nič sa nedozviete, nič! Na všetko je jediná odpoveď očkovanie"
29 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Vládcovia naši primitívni. Plno nejasností, protirečení, ktoré vyvolávajú obrovské otázky. Prestávam rozumieť, čo je toto za pandémiu." Necháva vláde a poslancom NR SR Ján Baránek odkaz prostredníctvom videa zverejnenom na youtube kanály.  


V najnovšom videu zverejnenom na youtube kanály sa venuje politický analytik Ján Baránek protestom, očkovaniu, tretej vlne a médiám, ktoré významnou mierou prispievajú k negatívnemu náboju v spoločnosti. Varuje pred nechutnou hrou s ohňom, keď sa priestor nedostáva aj strane odborníkov, ktorí kladú legitímne otázky v súvislosti s očkovaním. Poukazuje na nechutnú propagandu očkovania na jednej strane a na druhej strane znevažovanie tých, ktorí hľadajú odpovede na neexistujúce otázky. Dochádza podľa neho k štvaniu ľudí proti sebe, ktoré môžu vyústiť aj k situáciám, za ktoré potom nikto nebude chcieť prevziať zodpovednosť.
Protesty nie sú generálny štrajk

V úvode vyjadruje sklamanie nad tým, ako dopadli protesty na hraniciach a pred budovou parlamentu a konštatuje, že "my nevieme ani protestovať." Vyjadruje sa ku "generálnemu štrajku", ktorý je ohlásený na Hodžovom námestí v Bratislave a vysvetľuje, prečo nemôže ísť o generálny štrajk. Protesty, ktoré sa uskutočnili pred budovou parlamentu hodnotí kriticky a nabáda na iný spôsob organizovania.

Už to začína! Analytik z INESS: neočkovaní by si liečbu mohli hradiť. Zákon je údajne pripravený.
A ja súhlasím. Budeme si. Ale najprv mi vráťte všetky moje odvody za odpracovaných 20 rokov. Otázka: bude to platiť aj pri následkoch a poškodení zdravia po očkovaní? Tiež za vlastné? A čo obézni a narkomani? Aj oni si poškodzujú zdravie.... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Petra Demková

 Propagácia očkovania,  podmienky, aké neboli ani v časoch komunizmu

"Vládcovia naši primitívni," necháva vláde a poslancom NR SR odkaz. Nesúhlasí s nátlakom, ktorý vymyslelo ministerstvo zdravotníctva ohľadom návštevy pápeža Františka na Slovensku, aby sa jej zúčastnili iba zaočkovaní občania. "Nebola to podmienka Vatikánu," hovorí Baránek. "Takýmto cynickým a primitívnym spôsobom vymyslelo ministerstvo zdravotníctva podmieniť účasť stretnutia s pápežom. Za komunistov bol pápež v Poľsku a účasť komunisti nepodmieňovali ničím a títo naši vládcovia, títo naši primitívi nedokážu vymyslieť nič iné," vysvetľuje. A zdôrazňuje, že všetky tieto kroky môžu vyústiť do situácie, kedy podľa neho potečie krv, pretože prekračujú všetky nemožné a nemožné hranice, ktoré vyvolávajú hnev a vzdor až jedného dňa niekomu prasknú nervy.
Tretia vlna, na ktorú sa okrem legislatívy nepripravuje nič iné

Ignorovanie lekárov, ktorí majú iný názor na očkovanie ako propagandisti očkovanie vníma ako smolu pre ľudí, ktorú nabaľujú premotivovaní politici a nezodpovedné médiá. "Nemajú žiadnu inú agendu, iba očkovanie. Nič sa nedozviete, nič, na všetko je jediná odpoveď očkovanie," hovorí.

Za šialený nezmysel označil agendu, ktorá sa pripravuje ohľadom toho, že kto sa nezaočkuje a nakazí sa, tak si liečbu bude musieť hradiť sám. Vyjadruje počudovanie nad tým, že v začiatkoch vykonával personál očkovanie v skafandroch, dnes keď máme delta variant, ktorý je infekčnejší, nie je potrebná rovnaká výbava. "Plno nejasností, protirečení, ktoré vyvolávajú obrovské otázky. Prestávam rozumieť, čo je toto za pandémiu. Smrtnosť zatajujú, údaje ignorujú a paniku robia zo samotných faktov. Samotný fakt je, že je to vírus ktorý vás nakazí. Lenže normálna panika sa robí vtedy, keď sa ľudia nakazia a aj zomrú. Nie je to choroba so smrtnosťou 30 percentnou, ani s 2 percentnou. Fakt je, že vakcíny nechránia, druhá vec je, že zaočkovaní majú ľahší priebeh," dodáva v závere.

Eduard Chmelár: "To, do čoho sa rútime, je čisté peklo. Zastavme to, kým je čas."
"Potrebujeme novú spoločenskú zmluvu. Takto sa ďalej nedá pokračovať. Inak davové šialenstvo, ľudská hlúposť a zákernosť manipulátorov zničia Slovensko, zvalcujú porozumenie, umlčia rozvahu a udusia múdrosť. V spore o to, kam sme sa dostali, niet... Čítať ďalej
28 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová