Zodpovednosť za násilie by mala niesť vláda, ktorá rozoštváva Slovensko a siaha po represii, tvrdí Blaha
23 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dnešný protest Slovákov pred parlamentom ukázal, kto sa bojí predstúpiť pred rozhnevaný ľud a kto radšej zaliezol do bezpečia. Vládna koalícia bola tá, ktorá sa rozhodla pre druhú alternatívu, kým ešte pred rokom nenávidený Smer-SD pre prvú. Prečo, to v statuse prezradil jeho podpredseda Ľuboš Blaha.


Smer-SD je už dlhí čas jedným z najväčších a najhlasnejších kritikov súčasných pomerov a krok vlády, ktorá si dávala prívlastok vláda ľudu. Možno vlani pred voľbami a krátko po nich, no teraz je ľudom doslova nenávidená. Prečo to tak je vysvetľoval v nejednom statuse aj Ľuboš Blaha, ktorý patrí medzi najväčších kritikov súčasného vládneho zoskupenia a aj prezidentky Čaputovej.
Smere je proti zákonu o zákaze vstupu do reštaurácii pre neočkovaných

Podľa Blahu bola mediálna verzia dnešného protestu pred parlamentom taká, že desiatka násilníkov zranila policajtku, sú agresívni a hucká ich Blaha s Kotlebom. Realita vraj bola takáto: „Ráno som došiel do roboty a videl som pred parlamentom stovky ľudí. Prišli sami, spontánne, ide o občiansky protest. Keďže na rozdiel od vládnych poslancov nie som potkan, aby som sa pred ľuďmi skrýval dakde v útrobách parlamentu, úplne v pohode som išiel do parlamentu hlavným vchodom. Popri mase protestujúcich.“ Blaha píše aj o tom, čo by bolo pred viac ako rokom takmer nemysliteľné: „Rozprával som sa s ľuďmi, podával si ruky.“ A vraj ako tak išiel, pri vchode stál s hlúčikom ľudí poslanec Marian Kotleba a niečo na neho volal.

Nasrdený Blaha: Monštrá ako Matovič a Mikulec musia ucítiť hnev ľudu!
Vypočúvanie niektorých vyšetrovateľov v ostro sledovaných policajných kauzách Očistec, Judáš a Mýtnik opäť rozhýbala už pomaly „stojaté“ vody na Slovensku. Prirodzene, minister vnútra Roman Mikulac aj policajný prezident Peter Kovařík odmietajú, že... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Tak som k nemu podišiel a chytil ho za plece, že čo sa pýta, lebo som ho nepočul, bol tam veľký hluk. Pýtal sa, či budeme v Smere hlasovať proti zákonu o zákaze vstupu do reštaurácii pre neočkovaných alebo sa zdržíme. Odpovedám, že samozrejme, že budeme proti. A že to aj dáme na Ústavný súd. Ľudí okolo som ubezpečil, že budeme za nich v parlamente bojovať, ako vieme. A potom som išiel na poradu klubu SMER-SD,“ opísala Blaha udalosť, ktorá je zachytená aj na fotke. „V ľuďoch bolo kopu emócií, atmosféra bola vybičovaná a za toto všetko môže vláda, ktorá sa voči občanom správa ako tyran - ak s nimi nesúhlasíš, si pre nich dobytok,“ dodáva smerák.

Blaha: Vláda rozsieva zlobu voči každému, kto s ňou nesúhlasí a nechce sa dať zaočkovať
Igor Matovič a spol. sľubovali pred voľbami zlepšenie života na Slovensku, no stal sa pravý opak. Krajina je rozčesnutá. Najskôr povinné testovanie, teraz „dobrovoľné“ očkovanie. Vláda rozdelila ľudí na „dobrých“ a „zlých“. V statuse na sociálnej... Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Skutoční fašisti sú tí, ktorí chcú ľuďom brať ich ústavné práva

„Zobrali ľuďom referendum, zobrali im práva a čudujú sa, že ľudia išli do ulíc. Tí ľudia tam pred parlamentom majú jednoznačne pravdu - očkovací fašizmus na Slovensku jednoducho nemôžeme dovoliť. V tom sme plne s nimi,“ vysvetľuje podpredseda Smeru-SD, ktorý neskôr, v mene Roberta Fica a celej strany pozval som ľudí na celonárodný protest, ktorý organizujú. Pri tom vraj nevidel nijaké násilie. Ľudia síce kričali, no určite neboli agresívni. „Toľko som videl ja. Bola ich tam masa, určite to neboli desiatky, ale prinajmenšom stovky, ak nie tisíce. Ak sa zranila policajtka, je mi to ľúto. Ale určite nemožno pripisovať kolektívnu vinu všetkým ľuďom, ktorí využívajú svoje ústavné právo na protest. Ten, kto bol násilný, má byť potrestaný. V prvom rade by mala niesť zodpovednosť vláda, ktorá rozoštváva Slovensko a siaha po represii,“ prízvukuje Blaha.



„Ťažkoodenci proti ľuďom - uf, toto je ťažko cez čiaru! Toto je Mikulec - gestapák na pohľadanie! Ale médiá to samozrejme celé prekrútia. Liberálna tlač bude hovoriť o tom, že „agresívny komunista“ Blaha sa spolčil s „agresívnym fašistom“ Kotlebom, pretože sa im podarilo urobiť fotku z nášho asi 10-sekundového rozhovoru, ktorý je úplne jasný dôkaz celosvetového sprisahania,“ píše sarkasticky podpredseda Smeru-SD. Podľa neho skutoční fašisti, ktorí chcú ľuďom brať ich ústavné práva budú vykresľovaní ako rytieri vedy a pokroku, ktorí nám prinášajú tú slávnu slobodu a demokraciu. „Ľudia, ktorí sa búria proti vláde, nie sú násilní, ani extrémni, ani fašistickí, ani komunistickí - sú to dobrí a čestní ľudia, ktorí bojujú za slobodu a na to majú plné právo. Stojím za nimi a vždy za nimi stáť budem,“ končí svoj status Ľuboš Blaha a dodáva, že sa určite nenechajú odradiť a za ľudí budú bojovať aj naďalej.

Blaha: Sú to obyčajní farizeji! Roky mali plné ústa demokracie, ktorú dnes surovo pošliapávajú!
Farizej je podľa slovníka pokrytec, falošník, neúprimný a falošný človek. A presne takými sú podľa Ľuboša Blahu predstavitelia súčasnej koalície vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej. Ako v statuse rozoberá, v mnohom z toho, čo pred časom hlásali... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik