Hanba! Skandovala obrovská skupina ukrajinských policajtov predtým, ako napadla parlament v Kyjeve
15 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová
Na Ukrajine to vrie! Obrovská skupina bývalých ukrajinských policajtov vtrhla do ukrajinského parlamentu v Kyjeve. Došlo k viacerým potýčkam a nakoniec ich vyhnali spred vchodu. Hanba! Kričali protestujúci! Dôvodom protestov sú dôchodky.

Bezpečnostné zložky podľa informácií zverejnených na portáli La Prensa museli na eliminovanie protestujúcich použiť slzný plyn. Do parlamentu sa nedostali, ale s vyjadrením nespokojnosti ohľadom dôchodkov pokračovali v uliciach mesta. To spôsobilo vážne komplikácie predovšetkým v doprave. Protestu sa zúčastnili nielen policajti, ale aj príslušníci armády a ďalší zamestnanci vo výslužbe.
Výrazný rozdiel vo výsluhových dôchodkoch

Dôchodky, ktoré poberajú príslušníci vo výslužbe pred rokom 2018, sú takmer o polovicu nižšie, ako poberajú tí, ktorí do výslužby odišli po roku 2018. V protestoch pokračovať budú, kým ukrajinská vláda nevyhovie ich požiadavkám.

Podľa portálu La Presa deň pred protestom odstúpil bez udania dôvodu ukrajinskí minister vnútra Arsen Avakov. Ministrom vnútra bol štyri volebné obdobia počas éry dvoch prezidentov.

V Moskve prepukla masívna bitka dvoch skupín migrantov. Zapojilo sa do nej viac ako 100 ľudí
14 | 07 | 2021 | Lukáš Leca