Táto vláda je nepripravená spravovať veci verejné a neschopná robiť v prospech občanov, tvrdí Saková
12 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

Situácia, ktorá sa odohrávala uplynulý týždeň na niektorých zatvorených hraničných prechodoch poriadne vyšpikovala vášne všetkých Slovákov. Patrí medzi nich aj exministerka vnútra Denisa Saková, ktorá v statuse od srdca napísala, čo si o tom celom myslí.


Denisa Saková je presvedčená, že chaos a zmätok na hraniciach je vizitkou „novej“ vlády, ktorá pritom chcela od ľudí druhú šancu. Tú síce dostala, svojimi krokmi však stále viac presviedča, že si ju zrejme nezaslúžila. Exministerka vnútra v statuse píše, že to, čo sa dnes deje na hraniciach, nemá na Slovensku obdobu.
Policajti zasahujú proti vlastným občanom a situácia na hraniciach je absolútne nezvládnutá

Väčšina ľudí sa podľa Sakovej nádejala, že nová vláda s novým ministrom zdravotníctva, bude zvládať pandémiu lepšie. „Tiež som bola presvedčená, že po manažovaní II. vlny pandémie „starou“ vládou, to snáď už nemôže byť horšie. Pandémia ustupuje, v súčasnosti máme denne pár desiatok nových nakazených, niekedy ani to nie. Ale „nová“ vláda nezvláda ani túto priaznivú situáciu Opatrenia sú chaotické, menia sa doslova každým dňom,“ konštatuje exministerka a dodáva, že nevie o žiadnej krajine v EÚ, ktorá by mala 14 dňovú karanténu po príchode zo zahraničia, testovanie na MOM bolo zrušené, ale vláda chcela od ľudí testy ešte aj na kúpaliská.



„Aspoň to sa našťastie podarilo v parlamente zastaviť. Ale to, čo sa dnes deje na hraniciach, nemá na Slovensku obdobu. Policajti zasahujú proti vlastným občanom a situácia na hraniciach je absolútne nezvládnutá. Niekoľkohodinové kolóny, zavreté priechody s obchádzkami aj niekoľko desiatok kilometrov, nahnevaní turisti aj pendleri, chaos a zmätok,“ skritizovala Saková stav na hraniciach. „Ak ešte niekto chcel dať tejto vláde druhú šancu, veľmi rýchlo mu vláda ukazuje, že problém tejto koalície nebol len Igor Matovič. Problém tejto vlády a koalície je systémový,“ píše v samom závere statusu Denisa Saková a dodáva, že každým dňom sa presviedčame o ich nepripravenosti spravovať veci verejné a neschopnosti manažovať Slovensko v prospech jeho občanov!

Pellegrini: Koalícia tragicky zlyhala, chaos a zmätok, ktorý vytvára, škodí celému Slovensku
Strana Hlas-SD mala dnes pod Zoborom prvý pracovný snem. V Nitre sa stretlo asi 380 straníkov. Zvolia si nielen ďalšieho podpredsedu, ale aj štyroch členov predsedníctva. Prijmú základné programové tézy, ktorými sa strana bude riadiť. Čítať ďalej
26 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik