Kyjev: Za to, že Ukrajina a Gruzínsko stratili kontrolu nad územím, sú vinní Francúzi a Nemci 
07 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Za stratu územia na Ukrajine a v Gruzínsku nesú morálnu zodpovednosť Francúzsko a Nemecko. Vyplýva to z vyjadrení tajomníka kyjevskej Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Alekseja Danilova, ktorý ukázal prstom na dve najsilnejšie mocnosti EÚ, informuje portál RT.


Nečinný Západ

Aleksej Danilov v rozhovore pre Forbes zameral svoje obvinenia na Paríž. Uviedol, že kroky Francúzska viedli k tomu, že Kyjev stratil kontrolu nad Krymom, ako aj časťami Doneckej a Luganskej oblasti, a prispel k strate Tbilisi v Abcházsku a Južnom Osetsku.




"Naši medzinárodní partneri nám vyčítajú a hovoria, že sme neporazili korupciu," uviedol Danilov. "Ale korupcia existuje aj v iných krajinách. Napríklad Francúzi boli zapojení do rokovaní medzi Gruzínskom a Ruskom v roku 2008. Výsledkom bolo, že Gruzínci stratili určité územie.“

Tajomník rady tiež obvinil Francúzsko z prijatia objednávky Ruska na dve obojživelné útočné lode Mistral ako úplatok po korupčnej dohode s Moskvou. Neponúkol však nijaké dôkazy.

"Neviem, či dostali niečo pre časť Doneckej a Luganskej oblasti a pre Krym, ale majú morálnu zodpovednosť," vysvetlil Danilov.

Stovky zdravotníkov v Taliansku podávajú hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu
Stovky zdravotníckych pracovníkov v Taliansku sa podpísali pod hromadnú žalobu proti povinnému očkovaniu proti koronavírusu, informuje epochtimes.de. Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Zablokovali vstup do NATO

Pokiaľ ide o Nemecko, ukrajinský politik obvinil Berlín z toho, že spolupracoval s Francúzmi na blokovaní vstupu Gruzínska a Ukrajiny do NATO v roku 2008. Z tohto dôvodu boli podľa neho napadnutí Ruskom.

„Keď budeme mať v Kyjeve stretnutia za zatvorenými dverami s nemeckými a francúzskymi zástupcami, poviem im o tom,“ pokračoval.

V roku 2008 vypukla päťdňová vojna medzi Ruskom a Gruzínskom. Konflikt sa skončil 12. augusta po prímerí, o ktorom rokoval vtedajší francúzsky prezident Nicolas Sarkozy.

Fidesz, FPÖ, Lega, PiS, RN a ďalšie strany vytvárajú novú konzervatívnu alianciu v Európskom parlamente
Francúzske krajne pravicové Národné združenie (​Rassemblement national - RN) Marine Le Penovej, Fidesz maďarského premiéra Viktora Orbána, talianska Lega Mattea Salviniho a ďalšie strany plánujú vytvoriť novú konzervatívnu alianciu v Európskom... Čítať ďalej
06 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Výsledok - odtrhnuté republiky

Po skončení bojov vyhlásili nezávislosť od Tbilisi dve odtrhnuté gruzínske republiky - Južné Osetsko a Abcházsko. Tieto dva štáty uznáva za nezávislé šesť krajín vrátane Ruska, ale veľká väčšina sveta tvrdí, že ide o gruzínske regióny.

O šesť rokov neskôr sa začal konflikt na Donbase, keď dve promoskovské odtrhnuté republiky jednostranne vyhlásili nezávislosť od Kyjeva. Tieto regióny - takzvaný Doneck (DNR) a Luganská ľudová republika (LNR) - neuznáva Rusko ani Ukrajina. Podľa Kyjeva sú však pod kontrolou Kremľa. Moskva toto obvinenie rázne popiera.

Danilov, ktorý bol kedysi ukrajinským premiérom, sa narodil v Krasnyj Luch, ktorý je v súčasnosti pod kontrolou LNR.

Boris Johnson sa pri rýchlo rastúcom počte mutácií "už nebude riadiť vedcami". Ruší všetky opatrenia
05 | 07 | 2021 | Tibor Sipos