Kajúcnik Slobodník začal tvrdiť, že Gašpar s Bödörom marili vyšetrovanie, aby kryli Fica
06 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Exprezident polície Tibor Gašpar sa spolu s podnikateľom Norbertom Bödörom pokúšali ovplyvniť vyšetrovanie týkajúce sa spolupracovníkov odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. Dôvodom sú jeho väzby na Roberta Fica a Smer-SD. Informoval o tom niekdajší riaditeľ Finančnej správy Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a dnes kajúcnik Bernard Slobodník, vo svojej výpovedi.



Gašpar vraj ovplyvňoval

Ako píše Nový čas, finančný oddiel NAKA chcel zadržať Bašternákových ľudí. Toto konanie sa údajne snažil ovplyvniť Gašpar, ktorý si Slobodníka predvolal ku sebe. „Na 6. poschodí ma čakal p. Tibor Gašpar a p. Norbert Bödör , ktorý veľmi hlasito telefonoval s niekým, dosť rozčúlene. Ako ukončil rozhovor, posadili sme sa, a pán Tibor Gašpar mi začal klásť otázky, že akých ľudí ideme ráno predvádzať, čo to má byť, aký to má dôvod a význam, prečo nie je on o tom informovaný, veď sa jedná o vec Bašternáka,“ vypovedal podľa Aktualít Slobodník.

Väzby na Fica

Gašparovi vraj musel Slobodník vysvetľovať, že zatknutie musí prebehnúť čo najrýchlejšie, aby nebolo vyšetrovanie zmarené. Bývalý prezident Gašpar však trval na svojom a nakázal nezatýkať spolupracovníkov odsúdeného podnikateľa. To mal vtedajší šéf finančnej polície odmietnuť.

Gašpar v reakcii na to spomenul vtedajšieho premiéra Fica. „Bolo mi povedané, či si uvedomujem, že tieto osoby spolu s Bašternákom majú blízky vzťah na rôznych vplyvných ľudí, premiér Fico je v podnájme v Bašternákovom byte, opätovne bude spôsobená z tohto konania len mediálna fraška proti Smeru a hlavne proti Ficovi,“ vypovedal kajúcnik Bernard Slobodník.

S prevedeným majetkom odsúdeného Bašternáka nemôžu noví majitelia nakladať
Krajský súd v Bratislave v priebehu decembra a januára potvrdil vydané neodkladné opatrenia o prevedených majetkoch odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka. S majetkom po odsúdenom tak nemôžu súčasní majitelia nijako nakladať. Čítať ďalej
04 | 02 | 2021 | tasr