Budiačová: Po predložení kartičky poistenca mám v Rakúsku nárok na 10 ks testov mesačne BEZPLATNE!
06 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský sa rozhodol, že Slováci si budú za testovanie na COVID-19 platiť. Ivona Budiačová mu v statuse odkazuje, že v Rakúsku je to ináč a AG testy sú tam aj naďalej zdarma.


Každému Slovákovi je jasné, že krok ministra Lengvarského speje k jedinému - prinútiť ľudí dať sa zaočkovať. Takéto niečo je však podľa ľudí neprípustné, pretože je to doslova vydieranie. Ako je to v Rakúsku, napísala v statuse Ivona Budiačová, ktorá tam zrejme žije. Diskutujúci pod jej statusom ju však trošku „poopravili“.
PCR test robia v Rakúsku len pri podozrení na COVID-19. Inak stoji 140 eur

„Po predložení kartičky poistenca mám v Rakúsku nárok na 10 ks testov mesačne bezplatne! Tak nech mi nikto nerozpráva, že u nás si treba za AG test zaplatiť 10 eur a viac. A, samozrejme, mám možnosť sa otestovať aj PCR testom zdarma. Nech mi teda niekto odpovie kdepak pořád ti naši soudruzi dělají chybu?“ píše v statuse Budiačová. „PCR test robia v Rakúsku len pri podozrení na covid. Inak stoji 140 eur. Pokiaľ pošlú z okresnej hygieny, tak ho spravia zadarmo. Inak nie,“ vysvetľuje Jana László Hliváková, ktorá zrejme tiež žije u našich juhozápadných susedov.



„Len smola, že nie sú dostupné v každej jednej lekárni. Len vo väčších mestách. Konkrétne aj tu má lekár svoju lekáreň, ale grátis testy nie. Ja som si zatiaľ vybrala za apríl a máj (vtedy bolo ešte po 5 kusov) v Gmundene, keď sa mi podarilo ísť,“ píše v diskusii Jarmila Kubejová-Segečová.

„Keď počujem, že niekto dostane od štátu niečo zadarmo, tak by si mal zopakovať základy štátneho hospodárstva! Nič, pani, ale nič nie je zadarmo. Doteraz ste tie testy platili z vašich daní, len ste tie uhradené bločky nevideli. Takže ste ten zadarmo test možno aj 1000-eurový zaplatili a ani neviete. A naši soudruzi teď majú inú taktiku, a to zahnať do kúta nezaočkovaných ľudí. To je plán aký dohodol Matovič,“ zapojil sa do diskusie Dani Dax.

WHO neodporúča rýchle testovanie či samotestovanie bezpríznakových ľudí
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) v súčasnosti neodporúča, aby bezpríznakoví ľudia boli testovaní na COVID-19 pomocou rýchlych testov, alebo samotestov. Zdroje by sa mali lepšie využívať tam, kde je dôvodné podozrenie na ochorenie, píše... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Ingrid Vrabcová