Matovič šéfuje, akoby bol premiér: Percento zaočkovaných je kritérium, či Lengvarský ostane vo funkcii
05 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Minister financií Igor Matovič opäť dokazuje, že moc má nielen nad rezortom, ale aj nad premiérom Eduardom Hegerom. Tentokrát určil, čo rozhodne o tom, či minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský ostane vo funkcii, informuje Postoj.

Matovič, ktorého nielen opozícia, ale aj mnoho ľudí v krajine vníma ako človeka ťahajúceho za nitky napojené na predsedu vlády a jeho blízkeho priateľa Eduarda Hegera, im opäť nahráva do kariet. Tentokrát v diskusnej relácii TA3 V politike prezradil kritérium zotrvania Lengvarského vo funkcii. „Percento zaočkovaných je kritérium, či ostane vo funkcii,“ šokoval expremiér.

„Očakával by som výrazne väčšie nasadenie kvôli očkovaniu,“ dodal. Podľa Matoviča mal Lengvarský prísť s riešením ako zabezpečiť čo najväčšie percento zaočkovanej populácie na Slovensku. V súvislosti s tým tiež zaviedol odmeňovanie zaočkovaných či očkovaciu lotériu. „Čím viac vyplatíme, tým viac zaočkovaných budeme mať a každý očkovaný sa ráta,“ uviedol Matovič.

Belousovová k ochranke pre Matoviča: Z histórie vieme, kto potreboval ochranu. Tyrani!
„Čoho sa tak boji Matovič? Prejavov lásky a vďaky tých ľudí, ktorým on a jeho spolupáchatelia urobili za rok svojho bačovania zo života peklo? A čo budú robiť po skončení vlády? Chodiť kanálmi, alebo už majú pripravené "záchranné člny" v podobe... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková