Česká tlač o Matovičovi ako dealerovi s očkovaním na Slovensku
03 | 07 | 2021 I Ivan Brožík

Dealer podľa výkladového slovníka znamená predajca, obchodník, priekupník, kšeftár, obchodný zástupca. Dosť na to, aby čitateľ pochopil jasnú inotaj v titulku. Dealer je obchodník, ktorý obchoduje vo vlastnom záujme a vo vlastný prospech. často aj za hranicou zákona.


"Matovič na Slovensku dealuje očkovanie" jednoznačne konštatuje web parlamentnilisty.cz.
Lotéria a provízie

Bežná súčasť dealersklého marketingu. Provízie zo štátneho. Peniaze za niečo. Napríklad za službu. (Jeden z prejavov korupcie, uvádza sa na stránke vlády SR.)

"Niekdajší slovenský premiér a súčasný šéf štátnej kasy Igor Matovič sa snaží podporovať očkovanie proti koronavírusu. Teraz prišiel s návrhom lotérie o finančnej ceny. Zároveň sa tiež budú vyplácať peniaze tým, ktorí iných presvedčia o potrebe dať sa očkovať. Slovenský parlament to schválil." Odvolávajú sa parlamentnilisty.cz na server Lidovky.cz.
Ruleta o život

"Týždenne sa v slovenskej lotérii bude hrať nanajvýš o dva milióny eur. Záujemcovia starší ako 18 rokov sa budú môcť sami zaregistrovať. Celá hra by mala odštartovať do dvoch až troch týždňov. Podľa Matoviča idú peniaze do lotérie správnym smerom, považuje to za veľmi dobrú investíciu aj z pohľadu verejných financií."

V súčasnej dobe je na slovensku očkovaných aspoň jednou dávkou  37 percent obyvateľov. Slovensko tiež bojuje s nadbytkom ruskej vakcíny Sputnik V, ktorú do krajiny nechal doviezť práve Matovič. Stálo ho to nakoniec premiérske kreslo. Teraz sa 200 tisíc dávok blíži k expirácii, a tak ju spätne odkúpilo Rusko.. Sám Matovič sa podľa svojich slov registroval práve na očkovanie Sputnik V." Končia informáciu parlamentnilisty.cz

(Medzititulky red. HD.)

TOTO si Matovič len tak za uši nedá. Jeho „skvelý“ nápad s miliónovou lotériou pobúril Slovensko
Expolitička Anna Belousovová sa v statuse rozčuľovala nad tým, že vláda a Igor Matovič chcú platiť ľuďom za to, že privedú niekoho na zaočkovanie. A aby toho nebolo málo, uvažuje sa dokonca o miliónových lotériách. No toto bolo na skutočne... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik