Iza Bela: Prezidentka je v prípade referenda taká schizofrenická ako Pellegrini pri téme očkovania (VIDEO)
27 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Predseda Smeru Robert Fico opäť nahral na smeč žene z ľudu. Iza Bela sa v statuse prikláňa na stranu trojnásobného premiéra vo viacerých otázkach ohľadom vakcinácie proti koronavírusu či vyhlásenia referenda.


Robert Fico je v ostatnom čase asi najaktívnejším politikom, ktorému sa nepáči asi úplne všetko, čo robí koalícia. A do jedného vreca s ňou hádže aj hlavu štátu. Iza Bela v statuse i priloženom videu informuje o tom, s čím zo slov lídra Smeru súhlasí.
Prezidentka politicky zneužila článok 95 ústavy, ktorý sa týka referenda

Prezidentka je podľa Fica v prípade referenda tak schizofrenická ako Pellegrini pri téme očkovania. „K tomu treba dodať aj túto podstatnú vec. Za prípadné nekonanie referenda o predčasných parlamentných voľbách, ktoré iniciovala opozičná strana Smer-SD, bude niesť plnú politickú zodpovednosť prezidentka Zuzana Čaputová. Povedal na dnešnej tlačovej konferencii Robert Fico. Prezidentke vytkol aj to, že politicky zneužila článok 95 ústavy, ktorý sa týka práve referenda.

„Čo sa týka tejto témy úplne súhlasím a prikláňam sa k názoru Róberta Fica. Som si úplne istá, že Peter Pellegrini by takto verbálne nezareagoval voči Čaputovej ohľadom referenda, ale my, čo ho sledujeme, odkedy je v politike, vieme veľmi dobre, čoho je on schopný,“ konštatuje na adresu lídra Hlasu Iza Bela.

„Je potrebné informovať občanov, že ak prezidentka referendum politicky zmarí, strana Smer je pripravená iniciovať ďalšie referendum. Zároveň Róbert Fico vyjadril podporu ďalším protestom proti tejto vláde, ktoré bude organizovať odborový zväz KOVO, a taktiež nahnevaní občania Slovenska,“ konštatuje Iza Bela na záver statusu. Priložila k nemu aj video, v ktorom bolo podľa nej povedané úplne všetko, čo malo byť povedané k Zuzane Čaputovej.

„Hviezda slovenského Facebooku Iza Bela“ opäť naložila Matovičovi. „Pobabral všetko, čo mohol!“
Igor Matovič má odporcov a kritikov nielen medzi politikmi, ale aj medzi obyčajnými ľuďmi. A tých je v ostatnom čase neúrekom. Patrí medzi nich aj „obyčajná žena“ Iza Bela, ktorá to v statuse šéfovi „obyčajných ľudí“ opäť... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Prezidentka Čaputová miluje bláznov z vládnej koalície

„Čo je na tom nezodpovedné, keď hovoríme o dobrovoľnosti očkovania? Čo sa pani prezidentke nepáči? A čo je na tom nezodpovedné, keď hovorím verejnosti, že kto chce, nech sa ide dať zaočkovať? A želám si, aby ten, kto príde do očkovacieho strediska, mal výber vakcíny. A kto nechce, nech nejde,“ hovorí Fico vo videu v zostrihu tlačovej konferencie Smeru.

„Čo je na tom nezodpovedné, keď hovoríme, že chceme, aby mali ľudia dostatok informácií? A to naozaj máme dostatok informácií a všetci vieme a veríme, že očkovacie látky, ktoré sa používali a budú použité na nový variant prichádzajúci v týchto dňoch? Čo to je za strašenie? Čo to je za prehadzovanie zodpovednosti?“ pýta sa ďalej Fico.

„Pani prezidentka - ona miluje týchto bláznov z vládnej koalície. To som ešte nezažil, že hlava štátu zaútočí na opozíciu. Však snáď tu máme vládu. Čo má opozícia spoločné s organizovaním očkovania, čo má spoločné s nákupom testov a s nákupom očkovacích vakcín?“ pokračuje v kladení otázok Fico.

Podľa neho prezidentka nemôže prehadzovať zodpovednosť na nikoho iného, len na vládu a na svoju hlavu, lebo aj ona je prezidentkou tohto štátu. „Čo je na tom nezodpovedné, keď hovoríme, že sú tu významné zahraničné organizácie, ktoré potvrdzujú, že neodporúčajú očkovanie detí od 12 do 15 rokov?“ hovorí trojnásobný premiér. Zdôrazňuje pritom, že nie je ani nikdy nebude agentom farmafiriem.

Iza Bela: Keď ste kričali, ako je vám zle za Fica, prečo dnes nejdete kričať, ako zle je vám teraz? (VIDEO)
Ľudia na Slovensku sa môžu opäť pustiť do štrajkov a naplniť ulice. Ten najbližší sa chystá už na zajtra do Bratislavy. Koalícia z toho síce veľkú radosť nemá, no „bežná“ žena z ľudu Iza Bela v statuse a priloženom videu ľuďom niečo... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ak chce prezidentka niekoho kárať, tak je to vláda

„Hovorím slobodne svoj názor na očkovanie, ale odmietam obviňovanie opozície pani prezidentkou za to, aký chaos v tomto štáte je a ako im nič nefunguje,“ pokračuje Fico. Vzápätí „preladí“ na referendovú nôtu. „My všetci netrpezlivo čakáme, aké bude rozhodnutie ústavného súdu v otázke referenda. Veď prezidentka je v jej návrhu proti referendu. Ona miesto toho, aby povedala ústavnému súdu, že využíva svoje právo a žiadam vás, aby ste len posúdili túto otázku, či je alebo nie je v súlade s ústavou, tak predložila traktát, v ktorom v podstate odmieta referendum,“ konštatuje šéf Smeru.



„A aby toho nebolo málo, tak pod čiarou štyrikrát cituje Denník N. Toto je kvalifikované podanie slovenskej prezidentky? Čo ona sa vyjadruje k podstate referenda a prečo je otvorene proti nemu?“ pýta sa opäť Robert Fico.

„Keby radšej urobila verejné vyhlásenie a vysvetlila verejnosti, prečo argumentovala proti referendu na ústavnom súde. Prečo podávala túto otázku na ústavný súd, keď už referendum dvakrát o tej istej otázke na Slovensku bolo a nikdy to nikomu nevadilo. Jasné, ona miluje túto vládu, pretože vzišla z tohto druhu politikov, ktorí sú tam,“ pridáva Fico. A konštatuje, že zo strany prezidentky ide o stratu zmyslu pre realitu. „Ak chce niekoho kárať, tak je to vláda za riadenie tohto štátu,“ uzatvára šéf Smeru-SDS zostrih videa.

Eduarda Hegera „vyzliekla“ Iza Bela do naha. Toto ste o našom premiérovi isto nevedeli
„Bežná“ žena z ľudu Iza Bela v statusoch už nejedenkrát skritizovala súčasnú koalíciu a jej politikov. Tentokrát sa zamerala aj na tých, ktorí tu boli dávnejšie pred nimi - Mikloša a Dzurindu. Teraz vláde inú radiť. O Eduardovi Hegerovi profesijne... Čítať ďalej
22 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik