„Niečo sa deje“: UFO ohrozuje národnú bezpečnosť USA
18 | 06 | 2021 I Diana Zaťková


Členovia amerického Kongresu varovali, že UFO predstavuje „ohrozenie národnej bezpečnosti“. Dostali totiž podrobné informácie o očakávanej správe Pentagonu o neidentifikovaných vzdušných javoch, ktorá má byť zverejnená ešte pred 25. júnom, píše Guardian.



Kongresmani vyvedení z miery

Niektorým členom Kongresu boli poskytnuté podrobné informácie o obsahu správy Pentagonu a viacerí tvrdia, že sú nálezmi hlboko znepokojení. "Je zrejmé, že sa niečo deje, čo nezvládneme," uviedol republikánsky kongresman Tim Burchett z Tennessee.


V posledných rokoch bola zverejnená séria vládnych videí zobrazujúcich neidentifikované vzdušné javy alebo UAP - preferovaný termín ufologickej komunity - vrátane záberov zo stíhačky námorníctva F-18, ktorá v roku 2004 ukázala podlhovastý objekt letiaci oblohou neďaleko San Diega.


Ufónov fascinuje zasahovanie do atómových zariadení USA, tvrdí odborník
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Tohtoročné aprílové fotografie a videá nasnímané zamestnancami námorníctva boli zverejnené online a zobrazovali objekty trojuholníkového tvaru na oblohe. V máji uniknuté vojenské zábery ukázali oválny lietajúci objekt blízko námornej lode v San Diegu.



UFO berú vážne

"Problematiku nevysvetliteľných leteckých javov berieme vážne, pokiaľ sa zaoberáme bezpečnosťou a ochranou amerického vojenského personálu alebo záujmami Spojených štátov v oblasti národnej bezpečnosti, takže by sme chceli vedieť, s čím máme čo do činenia," pre New York Post to povedal demokratický kongresman z New Yorku Sean Patrick Maloney.


„Myslím si, že je dôležité si uvedomiť, že existujú legitímne otázky týkajúce sa bezpečnosti a ochrany nášho personálu, našich prevádzok a citlivých činností, a všetci vieme, že sa tam šíri množstvo technológií,“ pokračoval. Musíme to pochopiť trochu lepšie," dodal Maloney.


Astronaut priznal, že vo vesmíre videl mnoho nevysvetliteľných fenoménov vrátane UFO
08 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Vážna hrozba

Minulý týždeň Luis Elizondo, bývalý riaditeľ Programu identifikácie pokročilých leteckých hrozieb, pre Washington Post uviedol, že UAP predstavujú vážnu hrozbu.


"V tejto krajine sme mali incidenty, pri ktorých tieto UAP zasiahli a skutočne spôsobili, že naše jadrové prevádzky boli offline," uviedol.


"Máme tiež údaje, ktoré naznačujú, že aj v iných krajinách tieto veci zasahovali do ich jadrových technológií a tie zapli, sprístupnili ich online."


Aj čínska armáda sleduje UFO. A je ohromená nárastom pozorovaní
05 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Ani Čína, ani Rusko

Jedna z teórií hovorí, že UAP môžu byť pokročilé čínske alebo ruské lietadlá, ale Burchett to odmietol. "Myslím, že je to smiešne. Keby Rusi mali technológiu UFO, vlastnili by nás už teraz,” uviedol. "Musí to byť niečo, čo je mimo našu galaxiu, ak je to skutočné."


Elizondo tiež zamietol tieto návrhy. "Sme celkom presvedčení, že máme do činenia s technológiou, ktorá je viacgeneračná, niekoľko generácií pred nami, čo považujeme za technológiu budúcej generácie, takže to, čo by sme považovali za nad rámec technológie nasledujúcej generácie," uviedol pre portál Elizondo. "Niečo, čo by mohlo byť kdekoľvek medzi 50 až 1 000 rokmi pred nami."


Adam Schiff, demokratický predseda spravodajského výboru Snemovne, označil tohtotýždňové stretnutie za „zaujímavý brífing“. "Naučil som sa veci, ktoré pre mňa boli určite nové," povedal Schiff novinárom. "Ale myslím, že to nechám tak."


Zábery UFO amerického námorníctva sú autentické, potvrdil Pentagón
Radarové zábery, na ktorých sa objavilo viac ako tucet neidentifikovaných lietajúcich objektov pohybujúcich sa veľkou rýchlosťou, sú skutočné.to Potvrdilo ministerstvo obrany USA po zverejnení videa nadšencom UFO, informuje portál... Čítať ďalej
30 | 05 | 2021 | Lukáš Leca