Preplnené detské psychiatrické oddelenia – dramatické dôsledky prehnaného lockdownu (Berthold Krafft)
17 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Bertholda Kraffta (Wochenblick)


Dramatický nárast psychických ochorení detí kvôli opatreniam proti COVIDu-19.


Rakúska televízia ORF musela oficiálne priznať, že prehnané opatrenia zo strany štátu proti koronavírusu vrátane dlhého lockdownu sa v Rakúsku podpísali pod psychické zdravie mnohých detí a tínedžerov, konštatuje v komentári Berthold Krafft. 


Sociálna izolácia mimoriadne zaťažuje najmä mladých ľudí. Bol zaznamenaný dramatický nárast rôznych psychických ochorení. Prudko vzrástol počet prípadov depresie, pocitu úzkosti, anorexie, bulímie či chorobného prejedania sa.


Lipták: mRNA vakcíny by bez pandémie koronavírusu neboli schválené ďalších päť či desať rokov
Ruský a v EÚ stále neregistrovaný Sputnik na Slovensku úplne prepadol. Nie však preto, že by bol zlý, ale preto, že sa mu u nás spravila neželaná „popularita“. Tiež preto, že naťahovanie okolo jeho schválenia u nás trvalo pridlho. Ten, čo doma... Čítať ďalej
17 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Preplnené detské psychiatrické oddelenia

Namiesto preplnených jednotiek intenzívnej starostlivosti pacientami s covidom teraz v Rakúsku praskajú vo švíkoch detské psychiatrické oddelenia.


Berthold Krafft  spomína v komentári konštatovanie detskej psychologičky Mariny Gottwaldovej z Linza, podľa ktorej dlhé obdobie sociálnej izolácie zanechalo na deťoch, ktoré nechodili do školy a nestretávali s kamarátmi, devastujúce stopy. Stratili kontrolu a sú dezorientované. Dlhé obdobie núteného lockdownu predstavovalo masívnu psychickú záťaž pre tínedžerov.


Šokujúce zistenie: Experti upozorňujú na meškajúci vedľajší účinok vakcíny Pfizer
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Návrat do školy sprevádza enormný stres

A „psychická kríza“ sa ani zďaleka nekončí. Naopak, ako poznamenáva Krafft, prichádza ďalšia vlna. Tentokrát nie koronavírusu, ale v podobe návratu detí do škôl. Najmä pre introvertné deti to však predstavuje veľký problém a psychický tlak. Mali problém vychádzať samé so sebou, a teraz majú čeliť kolektívu. To nezvládajú a končia na detských psychiatrických klinikách.



Zoznam čakateľov na terapiu je pridlhý

Ako poznamenáva Berthold Krafft, ešte v máji ORF uviedla dokument, v ktorom sa konštatovalo, že štát sa jednoducho nedokáže vyrovnať s dôsledkami vlastnej politiky. Kvôli domácemu vzdelávaniu a zatvoreným školám sa hovorí o stratenom roku školákov. Nastúpili izolácia, osamelosť a strach z budúcnosti, to všetko vedie k depresiám, poruchám stravovania a spánku, k úniku k drogám či alkoholu alebo až k fatálnemu koncu. Zoznamy čakateľov na terapiu sú plné. Aj také sú kruté dôsledky pridlhých vynútených lockdownov, konštatuje na záver komentára Berthold Krafft pre Wochenblick.


Facebook cenzuruje českú Alianciu za rodinu. Otec a mama vraj nie je tá správna rodina
Cenzúra na Facebooku pokračuje. Medzi organizácie, ktorým odstraňuje údajne nevhodné príspevky, zaradil českú Alinaciu za rodinu. Organizácia upozornila na opakované mazanie príspevkov o tom, že deti potrebujú mať za rodičov muža a ženu, a nie pár... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Peter Sulek