Harabin zverejnil otvorený list Ruskej federácii: "Od rusofóbneho správania našich marionetiek sa dištancujeme"
15 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

"Biden poslušne pricupkal do Európy za Putinom. Nie Putin odišiel do Ameriky za Bidenom ale Biden do Európy za Putinom," konštatuje na sociálnej sieti právnik a bývalý sudca Štefan Harabin. "Vo vzťahoch veľmocí, resp. superveľmocí vždy cestuje slabší za silnejším," dodáva.






"Nie Putin, prezident Ruskej federácie odišiel do Ameriky za Bidenom, ale Biden, prezident rozdelených a rozpadajúcich sa Spojených štátov amerických prichádza do Európy za Putinom 16. júna 2021," píše na úvod vo svojom statuse Harabin.





Otvorený list Ruskej federácii
"O dva týždne na to odlietajú dve marionety, Merkelová a Zelenský, do USA za Bidenom. V tejto spojitosti pripájam list občanov Slovenska, ktorý som tiež podpísal ako dištancovanie sa od rusofóbneho správania našich marionetiek vo vzťahu k Ruskej federácii v nedávnej minulosti," informuje právnik a politik.


Následne je na facebooku Štefana Harabina zverejnený celý obsah otvoreného listu spolu s uvedením jeho signatárov.


Uhrík: "Mikulec nech predá svoje hodinky a ten milión migrantom do Grécka zaplatí z vlastného!"
Europoslanec Milan Uhrík vyzýva na sociálnej sieti ministra Mikulca, aby predal svoje drahé hodinky a ten milión eur, čo ide poslať zo štátnych peňazí imigrantom do Grécka zaplatil pekne z vlastných peňazí!" Výsmech slovenským... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková




Dištancovanie od vyhlásení politikov


V liste sa spomína, že občania Slovenskej republiky sa verejne dištancujú od konania a vyhlásení Zuzany Čaputovej, ako aj predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivana Korčoka, Martina Klusa, ministra obrany Jaroslava Naďa a ďalších slovenských politikov, ktorí nevyjadrujú postoj občanov SR k aktuálnemu dianiu vo vzťahu k Ruskej federácii, ale výlučne ich osobný postoj.



"Nesúhlasíme so stupňovaním agresívnych vyjadrení slovenských najvyšších predstaviteľov voči Ruskej federácii a vnímame občanov RF ako našich bratov a priateľov," pokračuje list.




Belousovová: "Prezidentke Čaputovej spadla maska zaklínačky hadov a vycerila zúbky"
Politička Anna Belousovová na sociálnej sieti poriadne skritizovala stretnutie prezidentky Čaputovej s americkým vodcom Bidenom. Skôr ako stretnutie na najvyššej úrovni to vidí ako stretnutie "na stojáka". "Prezidentka Čaputová informuje o... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | Diana Zaťková



V liste je zdôraznené, že voliči Slovenskej republiky v posledných parlamentných voľbách, rovnako ako aj v prezidentských voľbách nedali voleným zástupcom mandát na vyvolávanie vojenského konfliktu, na jeho akúkoľvek podporu a participovanie na štvavej kampani voči RF ani voči akémukoľvek inému štátu.





Skutočný postoj Slovákov


Skutočný postoj slovenských občanov k RF bol podľa listu potvrdený aj prieskumom verejnej mienky, realizovanom proamerickou mimovládnou organizáciou Globsec. Z neho je zrejmé, že väčšina Slovákov vyjadrila dôveru Ruskej federácii a svoj kladný vzťah k nej.



"Konanie našich vládnych činiteľov považujeme za nevhodné a neprípustné," píše sa v závere listu. A Harabin vyzýva každého, kto s týmito vyhláseniami súhlasí, aby sa pridal k signatárom.


Fico hovorí o diabolskom pláne koalície, pre ktorý zneužíva trestné právo
Koalícia nemala čo ponúknuť po hospodárskej či finančnej stránke, tak prišla s plánom pozatvárať predstaviteľov bývalej vlády a zneužíva na to trestné právo. Skonštatoval to predseda Smeru-SD a expremiér Robert Fico v pléne Národnej rady (NR) SR... Čítať ďalej
15 | 06 | 2021 | tasr