Štefan Harabin: Vážení občania, poslanci vás zradili, schválili, že za kritiku politikov pôjdete do basy!
14 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

"Pellegrini, Fico, Bláha, Mazurek, Kotleba ani Taraba nehlasovali proti zákonu, ktorý môže pripraviť poctivých podnikateľov a radových občanov doslova a do písmena o všetko, vrátane ľudskej dôstojnosti." Píše v elektronickej pošte, ktorú zaslal aj do redakcie HD, právnik a politik Štefan Harabin.


"V parlamente boli schválené dva zákony. Prvý je o kyberšikane, akože nebezpečnom elektronickom obťažovaníe a druhý o hospodárskej mobilizácii." Vysvetľuje v úvode autor mailu Štefan Harabin.
"Držhubný" zákon alebo cenzúra

"Zaviedla sa skutková podstata trestného činu nebezpečného elektronického obťažovania. Vyplýva to z novely Trestného zákona, ktorú okamžite podpísala i Čaputová."

"Tento zákon by bol v poriadku, keby mal analógiu v rakúskej skutkovej podstate, ktorá hovorí len o postihu za sprístupnenie obrazových a zvukových záznamov z intímnej oblasti života." Pripomína Štefan Harabin.

"V našej úprave o nebezpečnom obťažovaní sú však aj urážky a nadávky v komentároch v diskusiách, na sociálnych sieťach, či zverejňovanie zosmiešňujúcich obrázkov, videí, osobných informácií ohrozujúcich vážnosť, atď." Varuje právnik.

Harabin je nadšený. Dostal ďakovný mail od lekára, ktorý po jeho vzore „porazil“ nariadenia nemocnice
Štefan Harabin je známy „bezrúškovec“. Odmieta nosenie prikrývky horných dýchacích ciest. V statuse sa pýši mailom od doktora Bodáka z Košíc. Tiež zviedol úspešný „boj“ v jednej zo súkromných nemocníc za nepreukázanie sa očkovaním, respektíve... Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Do basy za vyslovenie názoru

"Ak tak budete robiť dlhodobo, viac ako tri mesiace, hrozí Vám trestné stíhanie. Trestná sadzba sa zvyšuje, ak sa čin spácha na chránenej osobe. To sú nie len deti, invalidi a seniori, ale na prekvapenie aj verejní činitelia, teda zjavne i plagiátori, korupčníci, kriminálnici a podvodníci v pozíciách poslancov, ministrov prokurátorov, členov súdnej rady, resp. i v úrade prezidenta." Prekvapivo vysvetľuje Štefan Harabin.
Trest za hovorenie pravdy

"To znamená, že takýto trest Vám hrozí, tiež preto, lebo budete tri mesiace hovoriť pravdu o Čaputovej, Mazákovi, Lipšicovi, Kollárovi, Krajniakovi, Grolingovi, Matovičovi, či Hegerovi a kritizovať ich."

"Odsek 3 tohto ustanovenia zvyšuje sadzbu až na 6 rokov, ak sa tak koná s úmyslom získať pre seba alebo niekoho iného značný prospech. Čiže, ak to budem robiť ja, alebo Vy, s cieľom v politickej súťaži podporiť Harabina na úkor Čaputovej, Mazáka, Lipšica, Kollára, Krajniaka, Grolinga, Matoviča či Hegera."
Ďalší poslanecký "dar" voličom

Štefan Harabin ďalej píše a vysvetľuje. "Druhý bol zákon č. 176/2021 Z. z., ktorým sa menili a dopĺňali tri zákony o hospodárskej mobilizácií, o riadení štátu v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu a o civilnej ochrane obyvateľstva."

"Tento zákon umocňuje oprávnenia vlády, ministerstiev, dokonca aj okresných úradov, na úkor ústavných záruk. Preto akty, ktoré boli doteraz možné iba na základe Ústavného zákona, sa budú už realizovať len na podklade bežného zákona."

"Nesporne i po formálnej stránke sa prechádza od právneho k totalitnému štátu, ktorý núdzový stav už ani nebude musieť vyhlasovať." Vyvodzuje z vyššie popísaných právnych úprav Štefan Harabin.

"Vláda týmto zákonom získala oprávnenie aj bez núdzového stavu, v čase mimoriadnej situácie nariaďovať subjektom hospodárskej mobilizácie, napríklad podnikateľom i občanom, vykonávanie opatrení hospodárskej mobilizácie vrátane ich vecného plnenia."
Takže takto

"To v praxi znamená, že vám môžu zhabať tovar, zásoby na sklade, i zemiaky v pivnici a úspory na účte, ale aj to, že ako zdravotník budete musieť byť k dispozícií a nebudete môcť čerpať dovolenku, či dať výpoveď."

"Slovné spojenie „hospodársky mobilizuje“ môže znamenať tiež to, štát Vás môže pripraviť doslova do písmena o všetko, vrátane ľudskej dôstojnosti." Pripomína právnik Harabin a dodáva, že "za tento zákon bez akejkoľvek hanby hlasovali strany Hlas a Smer. A za ten prvý zákon hlasovali zase ĽSNS a jej odídenуc Mazurek."

Harabin: To, čo sa udialo v centrále SIS, je šokujúce, nehorázne a škandalózne (VIDEO)
Tajné stretnutie troch najvyšších ústavných činiteľov s niektorými ministrami, najvyššími prokurátormi a šéfmi polície vyvoláva stále otázniky. Hlavou nad tým krúti aj bývalý minister spravodlivosti a exšéf najvyššieho súdu Štefan Harabin. Podľa... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik

Záver mailu

Štefan harabin na konci listu ešte píše vysvetlenie v politickej téme. "Mnohí mi vyčítate, že len kritizujem, prečo sa radšej nespájam s nimi proti súčasnej Chunte. No môžem sa spájať s ľuďmi ktorí v parlamente odhlasujú zákony namierené nesporne a bez najmenších pochybnosti proti nám radovým občanom a poctivým podnikateľom? Ani jeden z týchto akože opozičných poslancov, pri spomínaných dvoch zákonoch, nehlasoval PROTI."

"Nemyslím, že sa tu má skladať nejaký futbalový tím, v ktorom má byť povinne ten, kto teraz kritizuje momentálnu vládu a pritom legitimitu terajší vládcovia majú práve od nich."

"Iba toľko na vysvetlenie, dúfam že pre mnohých z Vás, ktorí to myslite so Slovenskom úprimne, to bude mimoriadne vážny podnet na zamyslenie ako ďalej." Končí svoj list Štefan Harabin.

 

Harabin podáva trestné oznámenie na Kolíkovú za nerešpektovanie verdiktu súdov
Štefan Harabin sa fakt asi naštval. Podáva trestné oznámenie. A nie na hocikoho. Rovno na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú, ktorá podľa neho ignoruje verdikty súdov. Harabin dokonca podal návrh na vykonanie exekúcie. Čítať ďalej
30 | 04 | 2021 | Ivan Brožík