Michelko: Výber ľudí do OĽANO je podmienený ťažkými charakterovými vadami a podpriemernou inteligenciou
13 | 06 | 2021 I Petra Demková

Spisovateľ Roman Michelko zhodnotil dianie na Slovensku ostatných dní. Spoločným menovateľom udalostí bola všeobecná neschopnosť osôb pochádzajúcich z kruhov OĽANO a ich chabé intelektuálne, personálne a morálne kvality.



Šialená kvalita ľudí z kruhov OĽANO

„Kvalita ľudí v OĽANO je šialená. Výber ľudí do OĽANO je podmienený ťažkými charakterovými vadami, hlboko podpriemerná inteligencia a nejaká ťažká osobnostná úchylka. Skrátka aspoň v nejakom zásadnejšom parametre sa musia podobať na svojho šéfa a vodcu. Normálny človek sa tam nemôže vyskytnúť. Ak by sa to stalo, je to chyba v systéme OĽANO,“ začal úvahu Roman Michelko.

Vojna policajtov je vojnou politikov vedenou inými prostriedkami. A to je koniec právneho štátu
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová


„Systém stíhania zločincov je nastavený tak, že zločinci sú likvidovaní superzločincami. Kajúcnici si užívajú beztrestnosť a luxus (napríklad v Dubaji) a usvedčujú podstatne menších vinníkov. Tento systém je krajne absurdný,“ všíma si známy publicista.
Mikulec usvedčený z klientelizmu

Podľa Michelka je katastrofou aj minister vnútra. „Mikulec okrem fatálneho zlyhania, ktorého dôsledkom je masové bezprávie, bol usvedčený aj z ťažkého klientelizmu. Jeho otec prenajímal vojenskému spravodajstvu konšpiračný byť za 800 tisíc SK. Okrem toho jeho otec cez firmu MIPOL poskytoval vojenskému spravodajstvu stráženie za 2,5 milióna eur. Rovnako aj jeho brat cez firmu AEGIŠ EU za 142 tisíc SK mesačne poskytoval strážnu službu. Jeho bývalý šéf vo vojenskom spravodajstve a dnešný štátny tajomník Vendelín Leitner bol šéfom akvizícii Allianz. A v čase Mikulcovho šéfovania vojenským tajným vybavil pre štát veľmi nevýhodnú zákazku na poistenie šesťsto áut za deväť miliónov eur. No a nič sa nedeje, všetko je v poriadku,“ upozorňuje spisovateľ.
Kam ešte klesne Remišová?

Veronika Remišová zas podľa Michelka perlia, keď vyjavila, že bude ministerkou, aj keď ju bude vo vláde držať len jedna jediná poslankyňa. „Kam toto ešte môže klesnúť? Tak koncentrovaný politický gýč hádam nevyprodukuje ani jej veľký učiteľ Matovič,“ hodnotí Remišovú spisovateľ.

Politici diskutovali o vyšetrovaní: Čistia Augiášov chliev? Alebo v polícii vládnu bordel a anarchia?
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová

Matovič a Sputnik

„Matovič dal Sputniku V ranu z milosti. Vraj sa ním nezaočkuje, lebo by mu to bránilo v cestovaní. Je to, samozrejme, lož ako Brno. On žiadne problémy v cestovaní mať nebude. Vieme, že v čase najtvrdšieho lockdownu si vicepremiér Štefan Holý cestoval na výnimku do Británie. Nakoniec vďaka Matovičovej perfídnosti sa skončilo očkovanie Sputnikom V debaklom. Sotva šesťtisíc záujemcov. Je to jasná vizitka Igora Matoviča. A veľmi zaslúžená. Takmer nikto, kto sa nakoniec dá očkovať Sputnikom V, už Matovičovi neverí. Toto mu naozaj nevyšlo,“ myslí si Michelko.
„Náhubkový“ zákon

„Takzvaný náhubkový zákone fatálne ohrozuje slobodu slova. Možnosť trestne stíhať ľudí za kritické názory na internete je ťažko za čiarou. Je to o to paradoxnejšie, že tento zákon predkladajú ľudia, ktorí sa k moci dostali tou najnepríčetnejšou koncentrovanou ad personam nenávisťou a teraz sa stávajú šialene útlocitní. V tejto kauze fatálne zlyhala aj prezidentka Čaputová, keď neposlala tento zákon na ústavný súd. Je to o to paradoxnejšie, že prezidentka ostentatívne ignorovala petíciu takmer 600 tisíc občanov zozbieraných v súvislosti s referendom o predčasných voľbách, pri takzvanom náhubkovom zákone však nemá žiaden problém,“ upozornil Michelko.
Neschopný Mičovský

Na záver si Michelko všíma dianie okolo dnes už bývalého ministra Mičovského. „Dedoles Mičovský sa nekonečne strápnil. Len vlastnou vinou. O tom, že jeho kognitívne schopnosti sú veľmi chabé, asi nikto nepochyboval, ale skutočnosť hlboko prekonala aj tie najhoršie očakávania. Jeho tlačovka, na ktorej oznámil stiahnutie demisie, posunula hranice politickej trápnosti o zásadný kus ďalej. Šancu odísť so cťou síce aj tak nemal, ale miera trápnosti, ktorá po ňom ostala, je tak šialená, že toto tak skoro asi nikto neprekoná,“ zhrnul spisovateľ Roman Michelko.

PRIESKUM: Voľby by vyhral Hlas, Smer dýcha na krk SaS, OĽANO sa prepadáva. PS a KDH v parlamente
13 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová