Biden napína pred stretnutím v Ženeve svaly: Nebude s Putinom taký kamoš, aký bol Trump
13 | 06 | 2021 I Aneta Leitmanová
Americký prezident Joe Biden napína svaly pred vrcholnou schôdzkou v Ženeve s ruskou hlavou štátu. Podľa úniku informácií z Bieleho domu sa jeho obyvateľ chystá predniesť Vladimirovi Putinovi silný odkaz. A nebude s ním taký kamoš, ako bol Donald Trump.

Informáciu o televíznej reportáži NBC TV Channel priniesla agentúra TASS. NBC sa odvoláva na nemenovaný zdroj oboznámený s prípravami summitu. "V priebehu nadchádzajúceho stretnutia bude hlavným cieľom Bieleho domu vyjadriť silný odkaz Putinovi v kontraste s kamarátskymi vzťahmi bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktoré prezentoval po prvom stretnutí s Putinom," uviedla NBC.

Zdroj americkej televízie ďalej uviedol, že Biden s Putinom nebudú rokovať osamote bez prítomnosti ďalších členov delegácií. Pravdepodobne sa stretnú v dvoch kolách rozhovorov. Vo väčšej a menšej skupine z každej strany.

Biden s Putinom budú rokovať v stredu 16. júna vo švajčiarskej Ženeve. Pôjde o prvé americko-ruské rokovanie na najvyššej úrovni od stretnutia ruského prezidenta s Trumpom v Helsinkách v júli 2018.