Zázrak sa nekoná! Nepomohlo ani zrušenie vekovej hranice! Záujem o Sputnik je ako nepodarený vtip
11 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 vakcínou Sputnik V je nízky. Vo veku od 60 rokov má záujem o túto očkovaciu látku iba 571 ľudí. Zázrak sa nekoná ani po zrušení vekovej hranice. Dokonca aj 80 tisíc záujemcov, ktorých spomínal minister Lengvarský, znie ako nepodarený vtip.
Celkovo ku štvrtku čakalo na Sputnik 3 626 ľudí

"Vo vekovej skupine od 60 roku po 64 rok života je 192 záujemcov. Vo vekovej kategórii od 65 do 69 rokov ide o 239 záujemcov. Ľudí vo veku 70 až 74 rokov evidujú 111. Vo veku 75 až 79 rokov je 29 záujemcov o túto vakcínu. Celkovo najviac čakajúcich, 887 ľudí, evidujú v Žilinskom kraji. Najsilnejšia kategória ľudí, a to 493, je vo veku od 40 do 44 rokov," píše portál Interez.
Vladimír Lengvarský by túto vakcínu neodporučil ani svojej rodine či známym

Záujem o Sputnik je nízky. Nedávno pritom minister financií Igor Matovič v statuse tvrdil, že vo vekovej skupine nad 60 rokov je o Sputnik veľký záujem. Zdá sa však, že záujem je naozaj nízky u každej vekovej kategórii.

Podľa portálu Interez záujmu nepomohol ani fakt, že takmer žiadna krajina ho neakceptuje. Neočkoval by sa ním ani Igor Matovič. A už vôbec nie minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Ten by túto vakcínu neodporučil ani svojej rodine či známym, píšu.

Virologička Zelená: Očkovanie ľudí po prekonaní Covid-19 je nezmyselné. S očkovaním detí by som bola veľmi opatrná!
Hana Zelená je uznávaná česká virologička. V príspevku, ktorý prináša portál 40Plus prináša názor na očkovanie tých, ktorí Covid19 prekonali a majú imunitu. Tvrdí, že očkovanie pre nich nemá žiadny zmysel a zbytočne sa vystavujú riziku nežiadúcich... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Podľa Matoviča za to môže trojmesačná antikampaň

Minister financií Igor Matovič po spustení prihlasovania uviedol, že nesleduje, aký je o Sputnik záujem. Je presvedčený, že po antikampani proti vakcíne aj tritisíc záujemcov je veľký úspech. Na Slovensku mal byť podľa neho záujem o Sputnik najmä medzi seniormi. Tí však majú podľa portálu Interez vo vzťahu k tejto vakcíne rôzne obmedzenia. Na Slovensku, na rozdiel od iných krajín, sa Sputnikom mohlo očkovať iba do 60 rokov.

Ministerstvo zdravotníctva SR dňa 3. júna obdržalo od výrobcu vakcíny oficiálny návod na lekárske použitie lieku. Ten bol aktualizovaný ešte 18. januára. Na základe návodu bolo zrušené vekové obmedzenie nad 60 rokov.

Napriek odstráneniu vekového obmedzenia záujem o očkovaciu látku Sputnik V na Slovensku nie je.

„Desivé“ vedľajšie účinky vakcín AstraZeneca a Pfizer/BioNTech, píše Nature Medicine
Krvné zrazeniny po vakcíne AstraZeneca sú „takmer isté“, vakcína od Pfizer/BioNTech je na tom „trocha lepšie“. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič