V štátnej správe hrozia plošné čistky! varuje poslanec Ferenčák
03 | 06 | 2021 I René Skalný

Poslanec Hlasu Ján Ferenčák upozorňuje na novelu zákona o štátnej službe. Kontroverzný návrh skupiny poslancov má vraj obsadzovať štátne posty na základe "správnej" politickej príslušnosti. Po novom sa majú ľudia prijímať a vyhadzovať z úradov len na základe ľubovôle.


"V štátnej správe hrozia plošné čistky, kde viac ako odbornosť sa bude ceniť správna politická príslušnosť.
Taký je totiž návrh skupiny poslancov o štátnej službe, ktorý je v rozpore so sľubmi, ktoré dávala koalícia pred voľbami." Upozorňuje Ferečák.

"Sľubovali, že nesiahnu plošne na úradníkov z ľubovoľnej strany, ak sú odborníci. Nový zákon však umožňuje vedeniam úradov vyhadzovať ľudí a prijímať nových doslova na základe ľubovôle." Pripomína poslanec.

Drgonec: "Slovensko je krajina gaunerov. Všetci vagabundi na polícii, prokuratúre, na súdoch, mali voľné ruky"
Okrem dĺžky kolúznej väzby je tu ďalší vážny problém, ktorý treba riešiť. Škodou je aj samoobmedzenie osobnej slobody, vyhlásil ústavný právnik a bývalý sudca Ústavného súdu Ján Drgonec. Ale pozor, Ministerstvo vnútra v konaní pred súdmi namieta,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Posledný klinec do rakvy

"Keď vidíme, ako amatérsky vládnu, ako do úradov dosadzujú neskúsených ľudí, ako nevyužívajú štandardné inštitúty štátu pri riešení krízových situácii, obávam sa, že tento zákon je posledným klincom do ich chaotickej politiky štátu.

Videli sme v priamom prenose ako obsadzujú okresné úrady, koho dosadzujú za riaditeľov nemocníc a tento zákon len dotvára mozaiku ich vnímania služby štátu pre ľudí." Píše.

"Sprisahanie" a taktika rozvratu. Je Matovič ešte schopný vnímať realitu?
Premiér Igor Matovič sa stal „nositeľom zlých správ“, keď oznámil prísnejšie opatrenia a tiež úvahy o zavedení núdzového stavu . Vo virtuálnom priestore sociálnych sietí zas svetu vysvetlil svoju „taktiku rozvratu“. Nezostalo to bez... Čítať ďalej
29 | 09 | 2020 | Natália Sollárová

Pomsta Smeru?

"Matovič hovorí, že treba vyhodiť bývalých smerákov a ja sa pýtam, na základe čoho? Rozhoduje profesionalita alebo len nástup do práce počas nejakej vlády?

Boli transparentné výberové konania. To je cesta moderného a apolitického spravovania štátu. Obávam sa toho, čo nastane. Politika neskúsenosti a chaosu sa len prehĺbi. Naprávať tieto škody nebude ľahké." Uzatvára poslanec Ferenčák na sociálnej sieti.