Drgonec: Slovenskí páni sa môžu stať príliš malými. Ak bude rozhodovať Medzinárodný trestný tribunál
03 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Ústavný právnik Ján Drgonec v relácii RTVS Reportéri hovoril o očkovaní. Venoval sa aj ľudským právam. Po relácii s ním pripravil  rozhovor portál 40plus. Drgonec odpovedal na otázky ohľadom očkovania proti Covid-19.
Informovaný súhlas pri očkovaní sa zakladá na poučení

Pri informovanom súhlase o očkovaní podľa Drgoneca nejde o postup úradov. Úrady podľa neho privierajú oči nad tým, ako sa na Slovensku poskytuje lekárska starostlivosť. Informovaný súhlas sa zakladá na poučení. Poučenie pacientovi musí poskytnúť lekár. A nie je založené na poznatkoch, ktoré si pacient vyhľadá na vlastnú päsť. Informovaný súhlas pri očkovaní odkazuje ľudí na to, aby si informácie o vedľajších účinkoch vyhľadali sami.
Trón absolútneho ignorovania zákonov

"Podľa zákona by sa poučenie malo diať celkom inak, ako sa denne vykonáva. Pacient namiesto poučenia od lekára dostáva na podpis tlačivo, ktoré podpisuje. Podpisom potvrdzuje, že dostal zákonom predpísané poučenie a so všetkým súhlasí. Ak nepodpíše, môže sa zo zdravotníckeho zariadenia pratať. A úrady sa tvária, že všetko je inak. Tvária sa, že sa to deje presne a jedine podľa zákona," hovorí v rozhovore pre 40plus Ján Drgonec.

Slováci už toho majú plné zuby: Záborskej chcú rozbiť kolená kladivom a Vašečkovi genitálie!
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Tam, kde sa očkuje proti korone, sa uskutočňuje pokus na človeku

Podľa Drgonca tam, kde sa očkuje proti korone, sa uskutočňuje pokus na človeku. "Na vine sú vakcíny. Bez ohľadu na to, čo hovorí Európska lieková agentúra. Nové očkovacie látky sa obvykle vyvíjajú 7 až 20 rokov. Vakcíny proti Covid-19 sa dostali na trh približne po dvanástich mesiacoch od objavenia vírusu. A v akej pestrej ponuke! Krásny úspech farmakologických spoločností nič nemení na tom, že očkovanie proti Covid-19 sa nevymanilo z fázy pokusu na človeku," hovorí ústavný právnik.
Nežiaduce účinky môžu prepuknúť o rok, ale aj o desať rokov

Za pripomenutie podľa neho stojí to, že geneticky modifikované potraviny sa smú používať iba za presne určených podmienok. Dokonca pod striktnou kontrolou úradov. Upozorňuje, že o to viac by sa mal klásť dôraz na kontrolu pri látkach, ktoré sa vpravujú do ľudského tela.

"Lenže, pokus na človeku nie je iba poznávacou kategóriou. Má vlastný právny režim, ktorý musí dodržiavať každý, kto chce experimentovať s ľudským životom a zdravím," vysvetľuje Drgonec.

Novinka na trhu: WHO schválila čínsku vakcínu Sinovac na núdzové použitie
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) schválila druhú čínsku vakcínu proti ochoreniu COVID-19. Už skôr povolila používať čínsku očkovaciu látku Sinopharm. Teraz rozhodla, že vakcína Sinovac je vhodná na núdzové použitie, informuje... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Medzinárodný pakt o občianskych a politických právach

V článku 7 Norimberského kódexu sa okrem iného uvádza, že nikto sa nebude bez slobodného súhlasu podrobovať lekárskym alebo vedeckým pokusom. Kapitola V upravuje podmienky vedeckého výskumu. Aj ten sa týka pokusov na človeku. Informuje portál 40plus.
Norimberský kódex

"Všetky porušenia spomenúť nemôžem," hovorí ústavný právnik Drgonec. "Uvediem len to najdôležitejšie. Článok 6 Norimberského kódexu vyžaduje, aby miera škody vzniknutej pokusom bola úmerná prínosu poznatku získaného pokusom pre ľudstvo. V prípade očkovaní proti Covid-19 pomer rizika a prínosu je extrémne vysoký. Medzinárodný trestný tribunál v Haagu v súvislosti s očkovaním Covid19 už vedie konanie proti Dánsku a Nórsku. Údajne trikrát viac ľudí zomiera na následky očkovania proti Covid-19 ako na samotný covid.
U nás vieme iba antigénovo testovať a očkovať

Z rozhovoru, ktorý priniesol portál 40plus vyplýva aj to, na čo upozorňujú  prakticky od vypuknutia covidu mnohí odborníci. Chýba osveta o princípoch prevencie, o posilňovaní imunitného systému prirodzenou cestou. Chýbajú informácie o tom, prečo je podávanie vitamínu D dôležité. Vieme o podávaní Ivermectinu a Sumamedu v susednom Rakúsku, ale netušíme, koľko liečiv v zahraničí používajú na liečbu nakazených covidom. "U nás vieme iba toľko, že treba antigénovo testovať a očkovať. Zanedbáva sa povinné informovanie pacientov o vedľajších účinkoch očkovania. Všetky informácie o testovaní a očkovaní máme z masmédií," hovorí Ján Drgonec. "Nesleduje sa individuálny záujem, ale komercia, vláda a podobne."

Becík: Sú tu ešte takí, čo pochybujú o tejto najhoršej vláde za celú históriu samostatného Slovenska?
Škandál so zle nahlásenými číslami nakazených koronavírusom nielenže poškodil Slovensko pri prechádzaní našich ľudí do okolitých štátov, ale spôsobil aj medzinárodnú blamáž. V statuse sa k svojim slovám spred niekoľkých mesiacov vracia aj starosta... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Orgány štátu aj masmédiá o prípadných úmrtiach mlčia

Prvé úmrtie 36-ročnej ženy po vakcinácii prípravkom AstraZeneca jeden deň  RTVS 1 oznámila, nasledujúci deň oznam dementovala. Druhé úmrtie oznámil minister zdravotníctva Slovenskej republiky. Nikto ho nepoprel. O ďalšom prípade informovala hovorkyňa ŠÚKL s tvrdením, že príčinná súvislosť medzi očkovaním a úmrtím bola vyhodnotená ako možná. Informuje portál 40plus.
Svet sa dostal do konfrontácie sám so sebou

Ján Drgonec v rozhovore upozorňuje, že Covid-19 nemôže stáť nad všetkým. Nesmie rozbúravať štát. Odstraňovať výhody, aké ľudstvo dosiahlo zavedením ľudských práv. Na Slovensku sa boj s covidom spojil s rozosievaním strachu. Šírili sa informácie, ktoré populáciu spútali strachom o život. Chveli z obáv, neváhali sa vzdávať ľudských práv.
Rozsievači strachu začínajú žiť v strachu

"Karta sa obracia. Medzinárodný trestný tribunál začal konanie proti Dánsku a Nórsku. Rozsievači strachu začínajú žiť v strachu. Nie v strachu z ochorenia. V strachu, či ich neodsúdia za zločiny páchané v mene presadenia očkovania proti Covid-19. To bolo organizované v rozpore s podmienkami pokusu na človeku. Neľudské očkovanie, lebo sa pri ňom s ľuďmi experimentuje. Hoci pokusným osobám hrozí vyššia štatistická pravdepodobnosť úmrtia na očkovanie ako úmrtia na ochorenie, proti ktorému sa očkuje," hovorí Drgonec.

"A aj keď nemáme pocit, že strach lomcuje slovenskými odborníkmi či politikmi, slovenskí páni sa ľahko môžu stať príliš malými pánmi. Ak začne rozhodovať Medzinárodný trestný tribunál," dodáva na záver.

Danko: Ľudia, nepodceňujte preventívne vyšetrenia. Zdravie máme len jedno. A to je najcennejšie
Až návrat zdravotných problémov prinútili predsedu národniarov Andreja Danka zamyslieť sa nad tým, že Covid-19 mal za následok zanedbanie iných ochorení. V statuse na sociálnej sieti preto vyzýva všetkých, aby mysleli aj na... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik