Matovičov plán nevychádza. Šampanské príchodom Sputnika nevybuchuje. Obetoval hlavu zbytočne?
02 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Nákup Sputniku prehĺbil spory v koalícii. Matovič sa vtedy vyjadril, že bol exemplárne popravený Marek Krajči. A padol aj on. Podľa neho 500 tisíc ľudí sa chcelo očkovať iba Sputnikom. Do včera sa prihlásilo iba 3 455 ľudí.

Priniesol Sputnik aj vytriezvenie ministra financií? Sám sa ňou očkovať nebude. Šampanské príchodom Sputnika nevybuchuje.

Prvá vakcína Sputnik bude podaná 7. júna 2021. Sputnik vyvolal na Slovensku vážnu koaličnú krízu. Pred pár mesiacmi hrozil rozpad koalície. Vtedajší premiér Igor Matovič vítal neregistrované vakcíny na košickom letisku so širokým úsmevom. Spôsob, ako k "výhodnej kúpe" došlo, však prehĺbil napäté vzťahy v koalícii. V statuse na sociálnej sieti obviňoval z cynického a chladnokrvného znemožnenia Sputnika na Slovensku. Obhajoval sa tým, že 500 tisíc ľudí na Slovensku sa inou vakcínou ako Sputnikom nezaočkuje.

Harabin: Lipšic bol vždy protekčným človekom, ktorý sa odjakživa predbiehal v rade
Je viac ako evidentné, že Štefan Harabin nemá Daniela Lipšica vôbec rád. Dokumentoval to nielen pred jeho voľbou do funkcie špeciálneho prokurátora, ale i v najnovšom statuse. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik


Počty sa menili podľa potreby. Šampanské nevybuchuje


Matovič podľa portálu Startitup 1. marca tvrdil, že nákupom Sputniku chce na Slovensku uhasiť koronové peklo. Nákup obhajoval prieskumom agentúry AKO. Z neho vyplýva, že by sa ním zvýšilo očkovanie o 5,7 percenta. O 300 tisíc ľudí. Neskrýval emócie. „Naozaj nám je jedno, či sa zaočkuje 300 tisíc ľudí navyše?“ pýtal sa vtedy na tlačovej konferencii.

Matovič už mal 7. apríla iné počty. Na sociálnej sieti písal o 500 tisíc Slovákoch. Tí sa dočkali. Minister Lengvarský oznámil spustenie registrácie na očkovanie aj Sputnikom. O vakcínu nie je záujem. Samotný Matovič sa vakcínou Sputnik očkovať nechce.
V júli bude 200 tisíc vakcín Sputnik na Slovensku po záruke

"Vláda zatiaľ povolila očkovanie vakcínami, ktoré sa aktuálne nachádzajú na území Slovenska. Ide o 200 tisíc kusov vakcíny. Mohlo by sa ňou zaočkovať 100 tisíc ľudí. Už v júli budú tieto vakcíny po záruke“, píše portál Startitup. O vakcínu Sputnik však zatiaľ veľmi veľký záujem nie je. Podľa portálu Startitup, Ján Suchal zo Slovensko digital upozornil, že počet registrácií sa nepriblížil ani k číslu 2 000. Odhad ministra financií teda zatiaľ nevyzerá reálne.

Belousovová: Matovič je ako Caligula, ani jemu v Ríme nedokázal povedať nikto, že nie je normálny
Včerajší Medzinárodný deň detí prežil každý po svojom. Opäť sa „zaskvel“ aj náš minister financií, ktorý chcel byť za vtipného. Lenže u Anny Belousovovej neuspel. Ako zvyčajne, aj teraz mu v statuse naložila, čo sa doňho... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik
.