Heger naznačil, že platy učiteľov sa môžu líšiť podľa regiónu
02 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová
Podľa Hegera by jedna zložka učiteľského platu reagovala aj na náklady na život v konkrétnom regióne. Mohlo by to pomôcť školám v Bratislavskom kraji. Majú problém s nedostatkom učiteľov.

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí premiér SR Eduard Heger navštívil základnú školu v Chorvátskom Grobe. Diskutoval so žiakmi a zamestnancami školy. Zaujímal sa o ich názory a potreby.
Boj s nedostatkom učiteľov

"Riaditeľka školy v Javorovej aleji v Chorvátskom Grobe Silvia Hikkerová hovorí, že škola stále bojuje s nedostatkom učiteľov. Najmä na prvom stupni. Podobné je to aj na iných školách," píše portál Pravda.

Kupujete deťom dobroty od Nestlé? Ich výrobky sú nezdravé, priznali v tajnom dokumente
„Niektoré z našich výrobkov a kategórií nikdy nebudú prospešné zdraviu bez ohľadu na ich zlepšovanie,“ uvádza sa podľa Irish Times v uniknutom internom dokumente Nestlé. Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Heger naznačil, že plat učiteľov sa môže líšiť od regiónov

„Chceme ním pritiahnuť učiteľov aj do regiónov, kde je ich náročnejšie zaplatiť,“ povedal Heger. Jeho vyjadrenie priniesol portál Pravda. Toto by podľa neho malo pomôcť školám v Bratislavskom kraji. Tie majú problém s nedostatkom učiteľov.
Do školstva majú smerovať investície z Plánu obnovy a odolnosti

Premiér podľa portálu Pravda avizoval, že by sa mala rozšíriť sieť materských škôl. Budovať školská infraštruktúra a rozšíriť digitalizácia. „Ide nám o to, aby deti vedeli kriticky myslieť, aby sa v školách učili to, čo potrebujú, keď prídu na pracovný trh, a nemuseli absolvovať rôzne rekvalifikačné kurzy,“ povedal Heger.  Podľa portálu Pravda chce, aby si mladí ľudia našli prácu. Tá by ich mala baviť a zároveň mať aj pridanú hodnotu pre spoločnosť.

Belousovová: Matovič je ako Caligula, ani jemu v Ríme nedokázal povedať nikto, že nie je normálny
Včerajší Medzinárodný deň detí prežil každý po svojom. Opäť sa „zaskvel“ aj náš minister financií, ktorý chcel byť za vtipného. Lenže u Anny Belousovovej neuspel. Ako zvyčajne, aj teraz mu v statuse naložila, čo sa doňho... Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik