Zadržanú šéfku pozemkového fondu zastupoval dvorný advokát OĽaNO, problematický Miškovič!
26 | 05 | 2021 I Petra Demková

„Michal Miškovič, ktorého preslávili štátne zákazky za státisíce eur od úradov v gescii OĽaNO, dodnes profituje na Slovenskom pozemkovom fonde. Ako advokát SPF zároveň obhajoval jeho väzobne stíhanú exšéfku Gabrielu Bartošovú,“ upozornil portál Aktuality.



Nevýrazný a problematický advokát hviezdou

Nenápadný advokát Miškovič sa zviditeľnil po prvýkrát ako poradca vtedajšieho ministra financií, Eduarda Hegera. Ukázalo sa, že popri radení ministrovi, dostal príležitosť zarábať si státisíce na štátnych zákazkách. Ako informovali Aktuality, Miškovič získal po voľbách státisícové zákazky od troch štátnych úradov pod gesciou hnutia OĽaNO.

Chmelár o Mičovskom: Radšej byť neschopným, ako schopným všetkého
Demisiu ministra pôdohospodárstva Jána Mičovského komentuje na svojom facebooku aj analytik Eduard Chmelár. Tvrdí o ňom, že síce bol možno neschopný, ale na rozdiel od predchodcov aspoň nebol schopný všetkého. A to je viac. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Michal Filek


Paradoxné je, že si na zmluvný vzťah vybralo OĽaNO advokáta, ktorý v minulosti čelil vážnym problémom. Miškovič je od roku 2017 obžalovaný za falšovanie podpisov a dokonca mal dočasne pozastavený výkon advokácie.
Slovenský pozemkový fond spoluprácu nestopol

Ukazuje sa, že SPF (Slovenský pozemkový fond), s ním spoluprácu nestopol ani po tom, ako sa prevalil škandál so štátnymi zákazkami „od kamošov z OĽaNO“. A nielen to. Miškovič obhajoval aj svoju niekdajšiu zamestnávateľku – nedávno zadržanú Gabrielu Bartošovú.

„Pani Bartošovú som zatiaľ zastupoval po moment rozhodovania súdu o väzbe, a to zadarmo. Pani Bartošová tvrdí, že je nevinná a ja nemám dôvod jej neveriť,“ povedal pre Aktuality Miškovič.

Ani zmluva medzi SPF a advokátskou kanceláriou M. Mišoviča sa zatiaľ rušiť nebude. „Ja o tom neviem, že by sa zmluva rušila. Je to štandardná obchodná zmluva, je zverejnená v centrálnom registri zmlúv. Je s ňou nejaký problém?“ reagoval funkcionár Slovenského pozemkového fondu, Kubala na otázku Aktualít. SPF neskôr redaktorovi Aktualít odpísalo, že dva dni po vzatí Bartošovej do väzby dostalo informáciu, že Miškovičova advokátska kancelária nezastupuje Bartošovú v žiadnom konaní.
Miškovič nie je v kruhoch OĽaNO nováčikom

„Advokát Miškovič nie je v kruhoch Matovičovho hnutia nováčikom. Počas minuloročnej volebnej noci, keď OĽaNO oslavovalo zisk vyše 25 percent v športovej hale v Trnave, ho zachytili fotoaparáty v spoločnosti budúcich štátnych funkcionárov – súčasného šéfa úradu vlády Júliusa Jakaba a riaditeľa štátneho lotériového gigantu Tipos Mareka Kaňku.

AKTUALITA: Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský oznámil odstúpenie z funkcie
25 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Spolu s nimi oslavoval aj Miroslav Bartoš – brat aktuálne väzobne stíhanej exšéfky SPF Gabriely Bartošovej, ktorý sedí v dozorných radách Tiposu a Letiska Žilina,“ informovali Aktuality.

Po vytvorení novej vlády Igora Matoviča a jej nástupe k moci, začal Miškovič, resp. jeho advokátska kancelária profitovať zo štátnych zákaziek. „Zmluvu dostal od Tiposu pod vedením spoločníka z fotografie Kaňku, ministerstva životného prostredia na čele s Jánom Budajom (OĽaNO) aj od SPF pod vedením Bartošovej,“ informujú ďalej Aktuality.

Po medializácii spoluprácu s Miškovičom vypovedal Tipos, aj Ministerstvo životného prostredia. SPF však očividne spoluprácu nezrušil. Zákazka v hodnote 287-tisíc eur pokračuje aj po obvinení šéfky, Gabriely Bartošovej.
Miškovič a ÚVO

„Na kontrakty pre kanceláriu dvorného advokáta OĽaNO si pred časom posvietil aj Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Po kontrole zákazky od SPF udelil fondu pokutu – konkrétne 14-tisíc eur za nesprístupnenie dokumentácie. Aj pri kontrole ÚVO pôsobil advokát Miškovič v dvojakej pozícii. Hoci zmluva SPF s jeho advokátskou kanceláriou bola predmetom kontroly, Miškovič bol zároveň splnomocnený na nahliadnutie do spisu ako zástupca fondu pri kontrole ÚVO. Miškovič neodpovedal na otázky týkajúce sa kontroly ÚVO,“ informuje portál Aktuality.

Mikulec zašveholil: Dôvera ľudí v spravodlivosť rastie. Tlačovky Hlasu a Smeru sú maskovaným strachom
Minister vnútra Roman Mikulec namiesto toho, aby začal intenzívne verejnosti vysvetľovať kauzy vlády ktorej je súčasťou, reaguje starou obohranou pesničkou. Fico a Pellegrini sa len boja, pretože polícia „pracuje“. Mikulec je presvedčený, že ľudia... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Petra Demková