Experti z Wu-chan boli v nemocnici mesiace predtým, ako Čína informovala
24 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Traja experti z Wu-chanu boli v nemocnici mesiace predtým, ako Čína informovala. Správa sa objavila pred rokovaním rozhodovacieho orgánu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Hovoriť na nej budú o ďalšej fáze vyšetrovania pôvodu ochorenia COVID-19.

Traja výskumníci wuchanského virologického inštitútu (WIV) boli v novembri 2019 v nemocnici. S odvolaním sa na doteraz nezverejnené informácie tajných služieb o tom v nedeľu písal americký denník The Wall Street Journal (WSJ). Informácie prináša portál Pravda.



Zurianovi ide o život a azyl je jeho jediná šanca, ako prežiť, tvrdí konšpiračne Blaha
Situácia na Slovensku je podľa predstaviteľov Smeru-SDS viac ako zložitá. Udavači tu udávajú smer koho má NAKA zadržať, a tak si nie je nikto svojím osudom vopred istý. Ľuboš Blaha upozorňuje na to, že po návrate na rodnú zem čakajú krušné chvíle... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik



Vyšetrovanie má byť bez zasahovania a politizácie

"Hovorkyňa americkej Národnej bezpečnostnej rady (NSC) podľa agentúry Reuters ubezpečila, že americká vláda s WHO a ďalšími členskými štátmi podporuje skúmanie pôvodu koronavírusu. Má byť bez zasahovania alebo politizácie,“ píše portál Pravda. Pripustila, že ohľadom COVID-19 naďalej nie sú zodpovedané závažné otázky týkajúce sa prvých dní pandémiu. Vrátane jej pôvodu v Čínskej ľudovej republike.


Potrebné sú rozsiahlejšie vyšetrovania

Podľa informácií, ktoré prináša portál Pravda, správa spravodajských služieb poskytuje nové podrobnosti o počte zasiahnutých výskumníkov. O čase ochorenia. O ich návštevách nemocnice. Potrebné sú ďalšie vyšetrovania, či vírus spôsobujúci chorobu COVID-19 neunikol z laboratória.

Nútené pristátie lietadla s novinárom na palube: "Je to bezprecedentný čin štátneho terorizmu"
Lietadlo spoločnosti Ryanair letiace z Atén do Vilniusu núdzovo pristálo na letisku v Minsku po tom, čo piloti nahlásili bombovú hrozbu. Sprevádzala ho dokonca stíhačka MiG-29 bieloruských vzdušných síl. Lietadlo bezpečne pristálo no vo vnútri sa... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková