Heger reaguje na Ficovu tlačovku: "Smer a Hlas sú politické krídla organizovaného zločinu"
23 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Odozva na jeho tvrdé slová nedala na seba dlho čakať. A to priamo z úst premiéra Hegera.



Tvrdé slová na tlačovke

Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa Ficových slov klamú a stretnutie malo byť práve o tomto systéme udavačov. Strana Smer už odovzdala podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu, na ktorej chce od premiéra Eduarda Hegera žiadať, aby vysvetlil zámer a výsledky stretnutia v budove SIS.


Okrem toho plánuje Fico zvolať na Slovensko aj veľvyslancov Európskej únie a diskutovať s nimi o vzniknutej situácii.


Na tlačovej besede Fico rozoberal aj Matoviča, ktorý mal ako predseda vlády v januári vypovedať na polícii a potvrdiť, že sa opakovane stretával s kajúcnikom Bernardom S. Podľa Fica si koalícia za účelom likvidácie opozície našla systém udavačov, respektíve kajúcnikov.

Fico: Udavači si vymýšľajú a nemusia do väzenia. Tak bojuje koalícia s opozíciou
Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová


Šéf Smeru-SD spomenul troch, menovite bývalého šéfa kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovíta M., exšéfa Národnej jednotky finančnej polície NAKA Bernarda S. a bývalého prvého námestníka Slovenskej informačnej služby (SIS) Borisa B, píšu Parlamentné listy.
Reakcia premiéra

„Strany Smer-SD a Hlas-SD ako politické krídla organizovaného zločinu na Slovensku vytvárajú sústavný nátlak na orgány činné v trestnom konaní,” reagoval na dnešnú tlačovú konferenciu  Heger.

Podľa stanoviska, ktoré poskytol tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR, premiér zastrašovanie policajtov, prokurátorov a sudcov odsudzuje a vyzýva lídrov týchto strán, aby s týmito aktivitami prestali.

Kollár: O tajnom stretnutí v SIS môže hovoriť iba premiér, mňa by trestne stíhali
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková