Vyvinuli najmenší mikročip na svete. Do tela vám ho implantujú injekciou
15 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Vedci z Kolumbijskej univerzity vyvinuli najmenší mikročip na svete. Je viditeľný iba pod mikroskopom a do tela vám ho implantujú hypodermickou ihlou.


Inžinieri z Kolumbijskej univerzity vyvinuli moderný čip miniatúrnych rozmerov, ktorého úlohou má byť sledovať zdravie jednotlivcov. Údajne ide o najmenší jednočipový systém, aký bol kedy vytvorený. Do tela sa má implantovať hypodermickou ihlou. Všimol si portál StartItUp.sk
Najmenší svojho druhu

Implantát bol vyvinutý spoločnosťou Columbia Engineers a ide o najmenší jednočipový systému na svete. Je malý ako roztoč a je viditeľný iba pod mikroskopom.

Tím vedcov do jednočipového systému zahrnul piezoelektrický menič, ktorý funguje ako anténa na bezdrôtové napájanie a komunikáciu pomocou ultrazvuku. Dôsledkom toho vznikla z čipu sonda na snímanie teploty. Tú je možné monitorovať v reálnom čase.

Mikročipová konšpirácia? Švédsky výskumník H. Sjöblad na implantátoch pracuje 7 rokov
Denník Pravda priniesol zaujímavý rozhovor so švédskym výskumníkom Hannesom Sjöbladom. Reč bola o použití podkožných mikročipov, čo mnohé médiá donedávna označovali za konšpiračnú teóriu. Čítať ďalej
04 | 05 | 2021 | Peter Sulek

Očipujú injekciou

Vedci demonštrovali schopnosti implantátu na živých myšiach. Až sedem z nich sa vedcom podarilo implantovať naraz injekčnou striekačkou.

Podľa predstáv vedcov sa čipy aj do ľudského tela implantujú injekčnou striekačkou a potom budú pomocou bezdrôtového signálu posielať výsledky rôznych meraní. V súčasnosti sú merania obmedzené na sledovanie telesnej teploty.

Ďalšími možnosťami sú meranie krvného tlaku, hladiny glukózy a dýchacích funkcií.

Odvrátená tvár Billa Gatesa. Po rozvode vyplávali na povrch jeho pletky s pedofilom Epsteinom
Melinda Gatesová sa pre rozvod s Billom rozhodla už pred dvoma rokmi. Jedným z dôvodov mala byť aj jeho toxická známosť s pedofilom a sexuálnym násilníkom Jeffreym Epsteinom. Píše aktuálne Pluska. Čítať ďalej
10 | 05 | 2021 | Peter Sulek