Poslanci zakázali fotografovi vstup do parlamentu! Je to pomsta za paparazzovanie Šeligu?
14 | 05 | 2021 I René Skalný

Fotograf časopisu Plus 7 dní Vlado Benko jr. má zákaz vstupu do parlamentu do konca aktuálneho volebného obdobia. Dôvodom má byť, že Benko fotil stoly poslancov z parlamentného balkóna, na čo sú vraj zákonodarcovia "hákliví". Alebo je to pomsta za paparazzovanie Šeligu?



Grémium na čele s náčelníkom Kollárom sa uznieslo

Na otázky médií tlačové oddelenie parlamentu už týždeň neodpovedá.


Ako informuje portál O médiách.com: "O zákaze rozhodlo poslanecké grémium, ktoré tvoria zástupcovia poslaneckých klubov na čele s predsedom parlamentu Borisom Kollárom.

Zákaz vraj inicioval niekto z poslancov, ktorému prekážalo, že Benko fotil poslancov a ich stoly z parlamentného balkónu. Niektorí poslanci sú na to hákliví.

Boris Kollár si strieľa buď zo Šeligu, alebo z ľudí: Šeliga má vraj veľký politický potenciál
05 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

Stoly poslancov sú tabu

Už v minulom volebnom období si poslanci presadili schválenie smernice, podľa ktorej “fotografovanie a natáčanie osobných dokumentov, ktoré sa nachádzajú na pracovných stoloch v rokovacích miestnostiach, je zakázané”.

Práve túto smernicu mal podľa informácií Omediach.com podľa rozhodnutia grémia fotograf porušiť. Zároveň grémium fotografovi vyčíta, že porušil ďalšiu podmienku akreditácie a to, že pri zmene redakcie, pre ktorú aktuálne pracuje, (z Topky.sk na Plus 7 dní) si nevybavil novú akreditáciu.

Kancelária NR SR upozornila, že v prípade, ak dôjde k opakovanému porušeniu podmienok, odoberie akreditáciu celej redakcii. Informuje Omediach.com.

Politológ Ruman: "Šeliga obetoval iba symbolickú funkciu. Tá, ktorá mu zarába, mu ostala"
Juraj Šeliga so straníckou kolegyňou Janou Žitňanskou a bratislavským županom Jurajom Drobom minulý týždeň porušili zákaz vychádzania. Prvý dvaja sa následne vzdali svojich funkcií a ospravedlnili sa. No politológ pre Parlamentné listy tvrdí, že to... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Tlačové oddelenie neodpovedá

Ako ďalej uvádzajú: "Pred šiestimi dňami sme požiadali tlačové oddelenie Kancelárie NR SR o oficiálne vysvetlenie dôvodov odobratia akreditácie fotografovi z Plus 7 dní, doposiaľ na naše otázky nikto z tlačového oddelenia nereagoval.

Redaktor sa k odobratiu akreditácie nevyjadril, odkázal nás na vedenie redakcie. Šéfredaktor Plus 7 dní nám prisľúbil stanovisko s tým, že s odobratím akreditácie nesúhlasia."
Pomsta za Šeligu?

Portál O médiách.com na záver upozorňuje, že Benko je dlhoročným bulvárnym fotografom. Nedávno sa zviditeľnil tým, že nafotil vtedajšieho podpredsedu parlamentu Juraja Šeligu, jeho poslaneckú kolegyňu a milenku Janu Žitňanskú a bratislavského župana Juraja Drobu v podniku provládneho novinára Štefana Hríba.

Aj keď spomínaný nočný záťah stál Šeligu kreslo, pre poriadok je nutné dodať, že podľa informácií O médiach.com práve Šeliga bol proti odobratiu akreditácie Benkovi.

V tomto smere je však nutné pripomenúť, že práve "paparazzovanie z balkóna" v minulosti odhalilo, čo viacerí poslanci robia v pracovnom čase. Naši neskromne platení zástupcovia boli totiž neraz pristihnutí, ako za stolom bezstarostne čítajú noviny, či hrajú hry na služobných laptopoch.

Šeliga, Droba a Žitňanská sú sudcami vo vlastnej veci, upozorňuje Tomáš Janco
Nočný záťah, kedy si počas zákazu vychádzania podpredseda parlamentu so svojou poslaneckou kolegyňou a bratislavským "županom" len tak odskočili do baru Štefana Hríba má pokračovanie. Právnik a aktivista Tomáš Janco na sociálnej siete upozornil na... Čítať ďalej
09 | 05 | 2021 | René Skalný