Raši: Slobodný výber vakcíny výrazne zvýši zaočkovanosť proti COVID-19 v SR
12 | 05 | 2021 I tasr

Slobodný výber vakcíny proti ochoreniu COVID-19 výrazne zvýši zaočkovanosť na Slovensku. Povedal to nezaradený poslanec národnej rady z mimoparlamentného Hlasu-SD Richard Raši. Rozhodnutie ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) v strane vítajú.


Poslanec poukázal na to, že desiatky tisíc ľudí sú ochotní dať sa zaočkovať iba preferovanou vakcínou. Hovorí, že štát takto bude presne vedieť, koľko a akých vakcín má objednávať a kam ich má distribuovať. Očakáva, že do polroka by sa mala skončiť aj vakcinačná turistika.

Dobrou správou podľa Rašiho je tiež to, že očkovať začnú i všeobecní lekári. Rovnako doplnil, že Hlas-SD navrhoval voľný výber vakcín už oveľa skôr. „Ak by minister na náš návrh pristúpil hneď, štát už mohol mať databázu záujemcov, ktorí sú ochotní dať sa zaočkovať napríklad len Sputnikom, a vedel by, koľko má týchto vakcín objednať,“ dodal.

Minister zdravotníctva v stredu avizoval, že rezort pripravuje registráciu na očkovanie, v rámci ktorej by si občania mohli voľne vybrať vakcíny na očkovanie proti ochoreniu COVID-19. Možnosťou by boli aj neregistrované vakcíny.

Konečne budú mať občania z vakcín na výber. Sputnik bude tiež v hre a vieme od kedy!
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský na brífingu konečne povedal Slovákom toľko očakávanú vetu! "Pracujeme na tom, aby mal občan vakcínu na výber." Informuje o tom portál startitup.sk. Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Diana Zaťková