Absurdné: Princ si mal od Snehulienky žiadať súhlas predtým, než ju pobozkal
06 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Kalifornský Disneyland po dlhodobých opatreniach proti pandémii nedávno opäť otvoril brány. Spoločnosť Disney, ako informuje portál Refresher, zlepšila priestory venované Snehulienke. Aktivisti kritizujú a žiadajú zmenu. Princ si mal od Snehulienky žiadať súhlas predtým, než ju pobozkal.

Aktivistom prekáža, že vo vylepšených priestoroch ponechali staromódnu a nevhodnú časť z rozprávky. Na konci rozprávkovej dráhy v Disneylande princ prebudí Snehulienku bozkom pravej lásky. Presne tak, ako to bolo v roku 1937.

Aktivisti však upozorňujú na to, že Snehulienka nedala princovi na bozk súhlas. Podľa ich názoru tak učí Disneyland deti tomu, že môžu pobozkať druhú osobu bez jej súhlasu.
Bozk, ktorý dáva bez súhlasu, nemôže byť skutočnou láskou

V rozprávke z roku 1937 princ nemohol Snehulienku požiadať o súhlas. Aj keby chcel. Do nehybného stavu ju totiž uviedla kúzlom zlá čarodejnica. Keby princ čakal na súhlas spiacej Snehulienky, nikdy sa nepreberie.

„Bozk, ktorý jej dáva bez jej súhlasu, kým spí, nemôže byť skutočnou láskou, ak iba jeden z nich vie, že sa to deje,“ objasňujú na webe SFG svoj pohľad na vec aktivisti.

Slávny ruský astrológ o svete do r. 2040: Kastový systém, patricijovia verzus plebejci, sodomia, neopohanstvo aj cyborgovia!
Konstantin Daragan je v Rusku a post-sovietskych krajinách vyhľadávaným astrológom. Autor hneď niekoľkých bestsellerov, docent Národnej univerzity pre letectvo a kozmonautiku. A okrem iného konzultant poradcu prezidenta Ukrajiny. Zostavil prognózu... Čítať ďalej
06 | 05 | 2021 | René Skalný

Ide v Snehulienke iba o akt bozkávania?

K článku portál Refresher priniesol aj vyjadrenie klinickej psychologička a psychoterapeutky Hany Ševčíkovej. Podľa nej v rozprávke o Snehulienke nejde o akt bozkávania. Ide o symbolický príbeh a deti ho aj tak vnímajú.

"Dôležité je ponechať rozprávky v pôvodnej podobe. A nenechať sa strhnúť hoci i dobre mienenými dojmami,“ uviedla na záver vysvetlenia pre portál Refresher.

Biden neveril svojim ušiam: Deti mu povedali krutú pravdu pred kamerou (VIDEO)
06 | 05 | 2021 | Tibor Sipos