Vojna poslancov OĽaNO: Tabák útočí na Krošláka za jeho kritiku BIG šéfa Matoviča
27 | 04 | 2021 I Jozef Uhlárik

Igor Matovič sa nikdy netajil, že v jeho klube sú ľudia z rozličných vrstiev spoločnosti a s rôznymi názormi. Tvrdil však, že všetci držia spolu. Po atakoch medzi Romanou Tabák a Jánom Krošlákom to tak vôbec nevyzerá.


Oboch poslancov okrem príslušnosti k OĽaNO spája aj ich tenisová minulosť. Vzťahy medzi nimi sú však v ostatnom čase poriadne naštrbené. Svedčia o tom vzájomné slovné ataky, ktoré jednotu v hnutí vôbec nepotvrdzujú, informuje portál ereport.sk.
Na klube bol neustále pozitívny a milý, zrazu mudruje

Krošlák už pred časom kritizoval straníckeho šéfa Matoviča, kým Tabák by za neho zrejme aj dýchala. Poslankyňu hnevá, že Krošlák sa v médiách nie raz vyjadruje kriticky na adresu hnutia aj predsedu, no do očí mu to nikdy otvorene nepovie. A pritom to vraj bola ona, kto hnutiu Krošláka odporučila.

„Pána Krošláka som do hnutia odporučila ja. Myslela som si, že ako tenista bude tímový hráč. Nečakala som, že takýmto štýlom pôjde proti nám. Na žiadnom klube nevystúpil zoči-voči proti Igorovi Matovičovi, ale padali slová ako, Igor, ty si super či výborné. Jedno negatívne slovo nevypustil. Na kluboch bol neustále pozitívny a milý. Zrazu píše statusy a v rozhovoroch mudruje. Čo je to za štýl?“ nechápe Tabák.
Zaskočený Krošlák na moment onemel

Podľa nej neprišiel Krošlák doteraz so žiadnym konštruktívnym riešením. „Vyhlasuje, že polovica klubu je proti Matovičovi. Tak nech ich teda menuje, vyzýva svojho kolegu a konkrétny krok. Ereport.sk kontaktoval Krošláka s požiadavkou Romany Tabák. Po otázke, kto je tá polovica, údajne ostal na moment mlčať

„Je rozdiel hovoriť na klube a rozdiel hovoriť na chodbe. Proste to je národná rada. Bavíme sa medzi sebou na chodbe. Na klube som veľakrát s niečím nesúhlasil, ale mal som sa ozvať. Bol som kritický, ale nebolo to, že by som za každú cenu vyskakoval. Potom sa to vo mne vyostrilo a išiel som do toho,” vyjadril sa napokon pre ereport.sk Ján Krošlák.

"Až v budúcnosti pochopíme, aké veľké rozhodnutie Matovič urobil!" ospevuje Tabak svojho šéfa
Igor Matovič oznámi verejnosti v pondelok, že odstupuje z pozície premiéra a svoje miesto si vymení s Eduardom Hegerom. Koalícia jeho kroky prijala s úľavou, mnohí jeho spolustraníci ale nie. Napokon sa s tým zmierila aj Romana Tabak, ktorá svoj... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik

Pohár pretiekol, vypustil som džina

Prečo sa teda vyjadruje kriticky k OĽaNO iba cez médií a statusy? Na túto otázku má bývalý tenista naozaj originálnu odpoveď. „Na klube sme riešili veľa vecí, ale vo všeobecnosti sa bolo ťažké dostať k Igorovi Matovičovi s akoukoľvek kritikou. Napíšete jednu správu, druhú, tretiu a potom sa na to vykašlete. Idete si svojou cestou. Bol som kritický, ale nebolo to, že by som za každú cenu vyskakoval. Potom sa to vo mne zlomilo.”

Podľa Krošláka je v klube OĽaNO kritická minimálne polovica poslancov, ktorí si uvedomujú, do akej situácie ich šéf hnutia dostal a minimálne polovica sa nestotožňuje s jeho tlačovkami a vystúpeniami pred médiami. „Tí poslanci pribúdajú. Na kameru či otvorene v médiách to ale nepovedia. Pozrite sa však na statusy Šudíka či Stančíka,“ bráni sa Krošlák a dodáva: „Pohár pretiekol, vypustil som džina. Rok som čakal, že sa niečo zmení. Nebolo to lepšie, tak som začal. Teraz sa udiala zmena a povedal som, že som spokojný. Kritizoval som len expremiéra,” hovorí Krošlák.
Neprišiel so žiadnym riešením, len podkopáva nohy

Chyby Matoviča údajne vidí aj Tabák, ale správanie Krošláka je podľa nej neakceptovateľné. „Neprišiel so žiadnym riešením, len podkopáva nohy. Mám tiež svoj názor na Matoviča a môžem každý deň do médií hovoriť, ale čo to prinesie? Ako keby mu chýbala medializácia a potreboval niečím zaujať. Keby sa aspoň raz ozval na klube, nič by som nepovedala, ale toto už presahuje všetky medze. Už po jeho prvých výstupoch som bola za to, aby bol suspendovaný ako Čepček. OĽaNO by ho malo jednoznačne riešiť. Mali sme klub, tam som vystúpila síce online, lebo mám ročné dieťa, a povedala som, čo si myslím. A on bol opäť ticho,“ skonštatovala Romana Tabák.

Matoviča kritizuje už aj vlastný poslanec Krošlák: "Dobrý premiér má ľudí spájať a nie rozdeľovať"
"Prišiel čas pozrieť sa do zrkadla, pán Premiér. Rozhodol som sa vypustiť tohto gina z fľaše len preto, lebo už má nebaví stále obhajovať a vysvetľovať freestyle jedného človeka. Už má nebaví pozerať do oči priateľom, ktorí pri pohľade na mňa,... Čítať ďalej
04 | 03 | 2021 | Ivan Brožík

Odísť sa nikam nechystá, ale keď ho vyhodia, tak ho vyhodia

Za to, že Krošláka do OĽaNO odporučila sa vraj Tabák hanbí. Zvláštne je, že jej verziu svojho príchodu do OĽaNO spochybňuje samotný Krošlák „Nie je to pravda. Mal som iný kontakt. Pani Tabák ma len spomenula na jednom stretnutí, ale ja som išiel svojou druhou linkou. Nemá na tom, že som v OĽaNO, žiadnu zásluhu, pretože predtým sme sa poznali iba veľmi povrchne,“ uviedol na margo tvrdení kolegyne Krošlák.

Do iného klubu vraj aj napriek všetkému odísť neplánuje. „Nechystám sa vystúpiť. Keď ma vylúčia, vylúčia. Zmeny sú mi teraz sympatické, nebol som stotožnený iba s jedným človekom. Za tým si stojím. Kritizoval som expremiéra. Nebudem preháňať, ale asi sto poslancov z iných klubov malo ten istý názor. Bola veľká pravdepodobnosť, že musí odísť,“ skonštatoval „neposlušný“ poslanec OĽaNO Krošlák.

Poslanec OĽaNO Krošlák o klube: "Svedkovia Igorovi a proti nim polovica jeho kritikov"
Podľa člena poslaneckého klubu Jána Krošlák v OĽaNO sú aj „svedkovia Igorovi“. Minimálne polovica klubu ho však kritizuje. Stratil pozíciu stredobodu vesmíru a kritikov aj vo vlastných radoch pribúda. Čítať ďalej
21 | 04 | 2021 | Ivan Brožík