Harabin ešte nevyrovnal dlhy strany Vlasť s ktorou totálne pohorel a už sa trepe do novej strany
26 | 04 | 2021 I René Skalný

Bývalý sudca zrejme ešte nepovedal svoje posledné slovo. Povzbudený výsledkom ("jeho vlastným víťazstvom") vo voľbách prezidenta republiky, Harabin kandidoval v parlamentných voľbách ako líder strany "Vlasť". Tá však skončila pod hranicou zvoliteľnosti, dokonca bez nároku na štátny príspevok. Strana skončila s dlhmi a v likvidácii. V súčasnosti sa ale pripravuje strana "Naša vlasť". Podobnosť bude zrejme čisto náhodná...


Ako informuje portál tvnoviny.sk; "Strana Vlasť, ktorú jej predstavitelia poslali do konkurzu ožíva pod novou značkou. Čo bude s veriteľmi a státisícami eur, ktoré pôvodná strana dlží, je už na správcovi konkurzu. Bývalý minister spravodlivosti si však môže vydýchnuť. So stranou ho formálne nič nespája.

Na troskách pôvodnej strany zrejme vzniká nová. Odkaz na ňu má Vlasť aj na internete."

Harabin: "Nie som v pátraní polície." Poskytol aj dôkaz...
Štefan Harabin reagoval prostredníctvom statusu na facebooku stanovisko k tomu, že ho údajne hľadá polícia kvôli nepreberaniu si zásielok. "Verejne vyhlasujem, že nie som v pátraní polície ako sa to snažia podvodne a lživo podsúvať občanom... Čítať ďalej
14 | 04 | 2021 | Michal Filek

Harabinovu účasť nemožno potvrdiť, ani vylúčiť

"Na stránke ministerstva vnútra je už naozaj zverejnený oznam o vzniku novej strany s názvom Naša vlasť. Stoja za ňou Maroš Hudák, Pavel Gernát a Martin Suchár. Všetci traja v parlamentných voľbách kandidovali za Vlasť." Upozorňuje portál aktuality.

"Štefana Harabina sme sa chceli opýtať, či bude volebným lídrom v ďalšej strane, no nepodarilo sa nám s ním spojiť. Oficiálna predsedníčka Vlasti Anna Žatková, v minulosti Harabinova úradníčka na Najvyššom súde, to pripúšťa.

„Myslím si, že vylúčené to nie je, ale takúto otázku môžu zodpovedať iba príslušné orgány nového politického subjektu,“ reagovala. Na otázku, či sa v novom projekte bude znovu angažovať aj ona sama, neodpovedala." Informujú aktuality.

Harabin potopil Vlasť až na dno. Strana, ktorej bol volebným lídrom, ide do konkurzu!
Jedným z kandidátov do parlamentu bola v posledných voľbách aj strana Vlasť s lídrom Štefanom Harabinom. Strana sa však do parlamentu nedostala, ba nezískala ani potrebný počet percent na peniaze od štátu. Štefan Harabin ju ale zadlžil natoľko, že... Čítať ďalej
31 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik


Za zmienku stojí, že budúca strana "Naša vlasť", ktorá mimochodom nesie názov jednej z Harabinových kníh, už zbiera podpisy pre svoje založenie. Aj keď nateraz nie je vôbec jasné, v akom rozsahu s ňou bude Štefan Harabin spolupracovať (a či vôbec?). Strana sa však na svojich oficiálnych stránkach netají ambíciou nadviazať na svoju predchodkyňu.

Každopádne, veľa môže napovedať skutočnosť, že inak zhovorčivý Harabin je v tomto smere takpovediac skúpy na slovo. Scenár so (staro)novou stranou by v rámci Harabinovej - pomerne živej aktivity v médiách, ako aj na sociálnych sieťach, by už zrejme nikoho neprekvapil.

Strana Vlasť má miliónový dlh, Harabin sa od neho dištancuje
14 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok