Fico vyčíta Krajniakovi, že vláda nemíňa peniaze na ľudí. Padla aj téma Ruska
26 | 04 | 2021 I Tibor Sipos
Expremiér a líder Smeru Robert Fico sa domnieva, že súčasná vláda disponuje dostatkom finančných prostriedkov na pomoc ľuďom. Nemíňa ich však tak, ako by mala. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Druhým hosťom relácie bol minister práce Milan Krajniak, informuje Plus 7 dní.

"Vysvetlite mi, keď ste naplánovali, že môžete minúť ešte o osem miliárd eur viac, lebo k tomu ešte boli tri miliardy eur deficit z našej vlády, čiže 11 miliárd eur, keď všetci teraz cítime, že tá pomoc je nedostatočná, slabá a nefunguje to, prečo ste tie peniaze neminuli?" Pýtal sa Fico ministra práce.

Ten mu odpovedal, že jeho ministerstvo vyplatilo už dve miliardy eur - 400 miliónov sociálnym opatreniam, 100 miliónov na vytvorenie nových pracovných miest a 1,5 miliardy na udržanie pracovných pozícií. Krajniak spomenul aj plán obnovy. Podľa jeho slov sú už pripravené potrebné kroky na to, aby bolo možné investovať masívne, a to ešte v tomto roku.

Fico v relácii RTVS vypenil: Šeligovi odkazuje, aby si urobil poriadky s Kolíkovou
26 | 04 | 2021 | Tibor Sipos

Prejavy falošnej solidarity

V diskusií padla aj téma slovenského vyhostenia ruských diplomatov na znak podpory ČR. "Česká republika nám viackrát počas tých uplynutých 30 rokov pomohla, vyjadrila nám solidaritu," pripomenul minister práce.

Fico na to zareagoval slovami, že i samotný predseda českej vlády Andrej Babiš uviedol, že sa nešlo o akt terorizmu. Navyše pripustil, že Slovensko sa k Česku v dôležitých otázkach vždy zachovalo lojálne, ale "falošné prejavy solidarity" razantne odmieta. Šéf Smeru-SD zdôraznil, že Slovensko by sa malo vo vlastnom záujme usilovať aj o prímerie s Ruskom, nielen so susednými krajinami.

Pellegrini: Babka môže byť na omši bez testu, no do obchodu ísť nemôže? Kde je logika? (VIDEO)
Predlžovanie núdzové stavu vždy zdvihne politikov zo sedačiek. Najmä opozičných. Potvrdil to aj Peter Pellegrini v zostrihu z televíznej debaty, v ktorej naznačil aj niektoré nelogické rozhodnutia vlády. Čítať ďalej
26 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik