Močila na Korán, vyhrážala sa prezidentke - prokurátor ju chce teraz poslať na psychiatriu! (VIDEO)
24 | 04 | 2021 I René Skalný

Mladá ružomberčanka Sheila Szmereková sa preslávila ako svojská "revolucionárka". V čase vrcholiacej utečeneckej krízy zverejnila video, na ktorom roztrhala a pomočila korán, neskôr sa vyhrážala fyzickou likvidáciou politikom, príslušníkom NAKA, ako aj samotnej prezidentke republiky. Prokurátor teraz žiada jej psychiatrické liečenie, a to ústavnou formou.


Ako vyplýva z rozpisu činnosti Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, verejné zasadnutie v tejto veci je naplánované na stredu, 28. 4.

"ÚŠP navrhuje obvinenej uložiť ochranné opatrenie, psychiatrické liečenie, a to ústavnou formou. Návrh bol na ŠTS podaný 8. februára tohto roka," informovala vo štvrtok hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová pre portál Topky.

Sheila Szmereková sa dlhodobo objavuje na akciách hnutia Občiansky tribunál, ktoré vyhlasuje Slovenskú republiku za neexistujúci štát, pričom sami seba označujú za akýchsi povstalcov voči nelegálnemu režimu.

Najvyšší súd rozhodol, že Sheila S. zostáva vo väzbe
Obvinená Sheila S. zostáva aj naďalej vo väzbe. Senát Najvyššieho súdu (NS) SR zamietol jej sťažnosť proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), ktorým bola vzatá do väzby pre obavu z pokračovania v páchaní trestnej činnosti. TASR o tom... Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | TASR


Szmereková ešte minulý rok zverejnila video, v ktorom sa vyhrážala prezidentke Zuzane Čaputovej. Odkázala jej, "že by na ňu v sekunde zaútočila, ak by ju stretla osobne, a nebála by sa ani jej ochrankárov".

Rozhodnutie o uložení spomenutého opatrenia by teda malo padnúť už túto stredu. Ako pripomína portál tvnoviny.sk:

"Národná kriminálna agentúra zadržala Sheilu Szmerekovu 8. októbra 2020 a obvinila ju z viacerých trestných činov. V minulosti mala zadržaná napríklad pomočiť a spáliť Korán.

Švédski aktivisti v Malmö spálili Korán. Následne vypukli nepokoje
Vo švédskom meste Malmö vypukli v noci na sobotu nepokoje po tom, čo tam krajne pravicoví aktivisti spálili Korán, informovala agentúra AP. Čítať ďalej
29 | 08 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


So skupinou aktivistov vystupujúcich pod názvom Občiansky tribunál Szmereková vlani v lete protestovala pred televíziou Markíza v Záhorskej Bystrici. Zverejnené videá na internete ukazujú jej agresívne správanie.

Ružomberčanka však už má svoje skúsenosti s pobytom za mrežami. V roku 2017 ju súd odsúdil za to, že sa pobila v bare.

Obvinenia voči nej boli vznesené aj zo zločinu výroby extrémistických materiálov v spolupáchateľstve v súbehu s prečinom násilia proti skupine obyvateľov, prečinom hanobenia rasy a presvedčenia, ako i prečinom podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti."

VAROVANIE: Video nie je vhodné pre maloletých a citlivé povahy.