Ex-siskár Forisch o výbuchu v ČR: Politici klamú a zametajú stopy vedúce k teroristom
21 | 04 | 2021 I René Skalný

Bývalý spravodajský dôstojník SIS Pavol Forisch vidí v kauze výbuchu munície v českých Vrběticiach vládne sprisahanie. Má zakryť obchody so zbraňami a podporu terorizmu z najvyšších miest.



Kto zametal stopy?

Ako Forisch uvádza na svojom Facebooku; "Slovenský aj Česky politici opäť klamali o výbuch vo Vrběticiach v 2014, ktorý bol zinscenovaný, aby zamietol stopy po chýbajúcej munícii, ktorá skončila v rukách teroristov.

V týchto muničných skladoch sa nachádzali zbrane, s ktorými sa obchodovalo. Tento obchod, ako aj príslušníkov českých tajných služieb podrobne sledovala ruská GRU." Uvádza kontroverzný aktivista Forisch s priamočiarosťou jemu vlastnou.
Zbrane mali putovať do rúk Islamského štátu


Dôvodom monitorovania presunov týchto zbraní podľa Forischa bolo to, "že od roku 2012 sa zbrane a munícia z Vrbětic potichu presúvali na Ukrajinu a odtiaľ putovali priamo do rúk vtedajšej Free Syrian Army, teraz Islamský Štát, ktorý bojuje proti Bašarovi Assadovi. A to je v priamom rozpore s medzinárodným zbrojným embargom na dodávky zbraní do Sýrie."



Exprezident Klaus: "Vraciame sa do 50-tych rokov, vláda nás drží v strachu!"
Spochybňovať oficiálnu, aj keď pomerne nelogickú úlohu ruských agentov v kauze výbuchu v českých Vrběticiach sa nevypláca. V lepšom prípade môžete byť ľahko označený za konšpirátora, v tom horšom - priamo za nepriateľa republiky.... Čítať ďalej
20 | 04 | 2021 | René Skalný



Free Syrian Army je jedna z porazených bojujúcich strán vojny v Sýrii, z ktorej mnohí bojovníci prešli napokon práve k neslávne známej teroristickej organizácii ISIS. Tá funguje doteraz aj napriek tomu, že už trvale neovláda žiadne územia.



Výbuch ako nástroj zametania stôp




Ako ďalej tvrdí Forisch, "v skladoch boli zbrane a munícia, ktorá sa rozpredávala teroristom Islamského štátu. Cez Ukrajinu. A zmenšujúce sa zásoby trebalo zakryť - teda legalizovať, a preto sa použil scenár výbuchu muničného sladu, keďže potom už nikto nie je schopný určiť, koľko zbraní a munície bolo zničených a bolo možné ich odpísať, keďže nebolo možné spraviť inventúru."
Čo odhalila ruská GRU


"Profesionáli z ruskej GRU pohyb tých zbrani sledujú dlhodobo. Po celom svete a konkrétne vo Vřbeticiach od roku 2012, keď Česi začali dodávať povstalcom v Sýrii. A vyšetrovaním v roku 2015 až 2017 sa potvrdilo, že mnohé z týchto zbraní a munície sa nachádzajú v Sýrii u členov Islamského štátu v dokonalom, zakonzervovanom stave. Čo nie je bežné pre Blízky východ, čo značí o tom, že tieto zbrane prišli priamo zo skladov českej armády. A na celom obchode sa museli podieľať najvyššie politické špičky, ako aj príslušníci českých tajných služieb, ktorých odhalila aj ruská GRU." Tvrdí Forisch.



Môžete poďakovať Rusku za vyhladenie ISIS v Sýrii
Podľa ruského ministra obrany Sergeja Šojgu bol Islamský štát v Sýrii porazený vďaka ruským silám. Tvrdí, že v krajine za posledných päť rokov bolo zabitých viac ako 133 000 teroristov, píše rt.com Čítať ďalej
03 | 10 | 2020 | Mário Martinka


Vedeli politici, kde skončia zbrane?

"Otázkou ostáva či politici, ktorí tento zastierací manéver českých tajných služieb chcú dnes hodiť na Rusov, vedeli, že tie zbrane skončia v rukách teroristov z Islamského štátu. A tým pádom sú spolupáchatelia terorizmu vo svete. A či o tom vedie aj slovenský politici. A ostatní lúzri, čo sa tu teraz k tomu vyjadrujú a huckajú nás proti Rusom." Nedáva si servítku pred ústa Forisch.


"Pravda raz vyjde najavo a potom sa budú všetci zodpovední, ak vôbec budú ešte žiť - zodpovedať za svoje činy." Zamýšľa sa na záver bývalý "tajný".


Blaha: Vojská NATO sa rútia k Rusku a zrazu sa rieši výbuch spred siedmich rokov v ČR
Česko dnes žije vyhostením 18 ruských diplomatov. Spája ich s výbuchom v muničných skladoch na Morave. Brániť Rusov sa v statuse na sociálnej sieti rozhodol aj poslanec Smeru Ľuboš Blaha. Čítať ďalej
18 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik ml