"Nie všetko je slabosť, najmä, ak ide o múdrosť a prezieravosť," píše Karol Lovaš o Vrbětickej hystérii
20 | 04 | 2021 I Ivan Brožík

“Čas búrať i čas stavať” - znie krátky, no výstižný titulok statusu Karola Lovaša, bývalého novinára, publicistu, pedagóga a kňaza.


"Na hlavu českého prezidenta sa, predovšetkým od politikov, ale i niektorých komentátorov, aktuálne zosypala kritika za jeho “zdržanlivý postoj” v najnovšom česko-ruskom konflikte." Komentuje aktuálne výroky na mediálnej i politickej scéne Karol Lovaš.




Reprofoto FB (@Karol Lovaš)

Konflikt plný slov

"Padlo v ňom, a ešte padne, oprávnene mnoho tvrdých slov. Zásadné stanovisko zaujal predseda vlády Andrej Babiš i minister vnútra a zastupujúci minister zahraničia Jan Hamáček po konzultácii s prezidentom Milošom Zemanom." Píše Karol Lovaš.


 

Igor Matovič a jeho vláda sú „čiernymi pasažiermi“, premiér stále hľadá nepriateľa
Vzťah Igora Matoviča a prezidentky Zuzany Čaputovej si vo svojom statuse všimol Karol Lovaš, podľa ktorého je premiér akýmsi čiernym pasažierom. Čítať ďalej
28 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Búrame ako barbari

"Nateraz sú obidve krajiny v stave “búrania”, no skôr, či neskôr, nastane čas obnovy vzťahov. A práve tu sa hodí “mediátor”. Práve preto je dôležité mať rozdelené úlohy. Presne ako to vidíme medzi českým predsedom vlády, ministrom vnútra a prezidentom." Pripomína už blízku budúcnosť Karol Lovaš.



Hovoriť ale aj mlčať

"Je čas búrať. I čas stavať. Hovoriť veľké slová. I mlčať. Nemusí ísť o prejav slabosti. Naopak. Prezieravosti. Múdrosti a sily. Iba hlupák povie všetko, čo vie. A povie to hneď. V stave vybičovaných emócií.
Je nádejné vidieť, že “veľká politika” a diplomacia, predsa len, ešte stále fungujú inak ako život na sociálnych sieťach.


Nádejné." Končí status na sociálnej sieti kňaz Karol Lovaš.


 

Karol Lovaš: "Igor, biblický osol"
"Sú pred nami dve cesty. Ľahšia a ťažšia. Ako v rozprávke. Urobiť z Igora Matoviča biblického osla môže byť pre viacerých lákavé. A výhodné. Uprednostnil by som druhú cestu. Opraviť pokazené." Citát - publicista, bývalý novinár, vysokoškolský... Čítať ďalej
21 | 03 | 2021 | Ivan Brožík